Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Az eddiginél élhetőbb Tápét szeretne

Tápé új egyéni képviselője, Juhász Gyula (képünkön) még nem volt a közgyűlés tagja. A mérnök és gazdaságelemző két éve a Fidesz-MPSZ tagja. Azt vallja, hogy a helyi politikának a hétköznapi élet problémáit kell feltárnia, és arra megoldásokat kell találni.
A szegedi közgyűlésben még soha nem dolgozott Juhász Gyula. A 45 éves távközlési és villamosmérnök, gazdasági elemző ebben a ciklusban egyéni képviselői mandátumot szerzett a 25. választókerületben, Tápén. A Fidesz–KDNP képviselője a politikával 2002 óta foglakozik aktívabban: két éve csatlakozott a Fidesz-MPSZ szegedi szervezetéhez. Több mint húsz éve ismeri a tápai emberek örömeit és gondjait.

– Kilencedik éve szolgálom becsülettel a római katolikus egyházközséget, ahol pénztárosként tevékenykedek. Ez a kisebb közösség eddig elégedett volt a munkámmal – mondja a képviselő. Szerinte a helyi politikának a hétköznapi élet problémáit kell feltárnia, és arra a közösség és az egyes emberek érdekeit egyaránt szolgáló megoldásokat kell felmutatnia. Az önkormányzati választáson azért indult, hogy képességeit, tudását és tapasztalatát az egész tápai közösség szolgálatába állítsa.

– Az a szándékom, hogy kihasználjam a képviselőségben rejlő mindazon lehetőségeket a közösség javára, amelyeket elődeim eddig vagy nem mertek, nem tudtak vagy nem akartak kiaknázni – jelenti ki Juhász Gyula, aki csak névrokona a költőnek. Hozzáteszi: Tápé dolgai nem mentek túlságosan jól az utóbbi időkben. A falu a 70-es években először elvesztette önállóságát, majd később az önfenntartó képességét is. Számos vállalat zárt be, munkahelyek szűntek meg, és a lakosság elöregszik. Az egykor büszke és erős közösség ma már alig emlékszik híres hagyományaira, sajátos népszokásaira és művészetére – hangsúlyozza a képviselő. Programjában elsőként említi a munkahelyteremtést. Sorolja a statisztikai adatokat: míg 25 évvel ezelőtt minden száz munkaképes korú tápaiból 70-80 a falu határain belül talált magának munkát, addig mára százból 10-15-en dolgozhatnak helyben.

Névjegy

Juhász Gyula 1961-ben született Szegeden. A Közlekedési és Távközlési Műszaki Főiskolán és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szerzett diplomát. A Magyar Telekom Rt. fejlesztőmérnöke, majd az Antenna Hungária Rt. egyik fejlesztési igazgatója volt. Két éve vállalkozásában a távközlési megoldások fejlesztésével foglalkozik. Nős, két gyermek édesapja: Áron 14, Kristóf 15 éves.

– Adminisztratív és gazdasági eszközökkel is segíteni kell a munkahelyteremtést, a meglévő munkahelyek megóvását. Támogatni kell az egyházközség kezdeményezését, amely az öregtemető egy részén ötven férőhelyes szociális idősotthon létrehozását célozza. Ez a projekt egymagában 25-30 új munkahelyet teremt – magyarázza a képviselő. Programjából kitűnik, hogy a Zsukov tér környékére élelmiszer-áruházat tervez, a közösségi élet megéléséhez szükséges tönkrement köztereket, játszótereket felújítják. Szeretnék sűríteni a 73-as és a 73Y-os autóbuszjáratokat, hiszen az Árvácska-Muskátli utca vonalán túl élők jelenleg 40 percet kénytelenek várni, míg csatlakozáshoz jutnak a város felé. Meg kell óvni az öregtemető kápolnáját a pusztulástól.

– A Bálint Sándor Általános Iskola régi épületei üresen állnak. Ha a város eladja az ingatlanokat, a pénzt fordítsák Tápéra – mondja a képviselő, aki megjegyzi: nemcsak a választások előtti hetekben kell a körzetért tenni, hanem az egész ciklusban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aranyollós szűzleányok és a drága fehér tea

Tanulságos megvizsgálni: az élelmiszer-szakboltok vagy a bevásárlóközpontok tudnak-e többet, jobbat… Tovább olvasom