Délmagyar logó

2019. 06. 26. szerda - János, Pál 20°C | 32°C Még több cikk.

Az egészségügyről nem tárgyal ma a közgyűlés

A nyári szünet előtti utolsó közgyűlésen egyebek mellett módosítják Szeged költségvetését és egy új lakásbizottságról határoznak a városatyák. Mivel a szegedi egyetem szenátusa nem zárta le a tárgyalásokat az egészségügyi integrációról, ez lekerül a közgyűlés napirendjéről – pedig emiatt tolódott júliusra.
Arra számított az önkormányzat, hogy a Szegedi Tudományegyetem szenátusa elfogadja az egészségügyi integrációról szóló szerződést, azaz pályázik a két városi egészségügyi intézmény működtetésére. Ezért hívta össze a polgármester június vége helyett július 5-ére, mára a közgyűlést – tájékoztatott érdeklődésünkre Mózes Ervin jegyző.

Mivel az egyetem pályázata nem zárult le, ma nem veszik napirendre. Az egészségügyi integráció ügye miatt nincsen szükség rendkívüli ülésre a nyáron, a város nem késik el a döntéssel ősszel sem. Ha ugyanis olyan döntést hoz a szenátus, hogy az egyetem pályázzon az integrált egészségügy működtetésére, akkor a szeptember eleji közgyűlést követően, október 1-jétől – az alapszabálynak megfelelően – lehet a gazdája a két szegedi intézménynek.

A közgyűlés ma huszonnyolc előterjesztést tárgyal. Várhatóan külön lakásbizottságot hoznak létre, hogy felgyorsítsák a bérlakások eladását, amelyekre eddig mintegy félezer kérelem érkezett. Tárgyalnak a költségvetés módosításáról, a Szegedi Szabadtéri Játékok Kht. következő évi elképzeléseiről, valamint pályázatot írnak ki a Somogyi-könyvtár igazgatói posztjára, mert az intézményvezető megbízása ősszel lejár.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

200 milliót kér számon egy homokbánya tulajdonosa a múzeumon

Kétszázmillió forintot, elmaradt hasznát kéri számon a Móra Ferenc Múzeumon egy homokbánya… Tovább olvasom