Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Az egyetem vezetői a támogatásokról is tárgyalnak

Szeged - A szegedi klinikai központhoz kirendelt kincstári biztosok jelentéséről és az integrációról tárgyalnak pénteken az SZTE vezetői és a fenntartó minisztérium képviselői.
– Jelen lesz a budapesti megbeszélésen a Magyar Államkincstár elnöke, Katona Tamás, az oktatási minisztérium fejlesztési és gazdasági szakállamtitkára, Závecz Ferenc és az egyetemünk következő vezetői: Hetesi Erzsébet, Csirik János, Benedek György dékánok, Tráser Ferenc gazdasági és műszaki főigazgató, Reisch József az orvoskar gazdasági főigazgatója, Kovács Iván orvoskari stratégiai igazgató, az egyetem főtitkára, Merényi Mária és jómagam – közölte tegnap lapunkkal Szabó Gábor, az SZTE rektora. Az egyetemvezetők a szaktárca és a Kincstár vezetőivel ma áttekintik azt a jelentést, amelyet a klinikai központ konszolidálásával megbízott kincstári biztosok készítettek.

A három szakemberből álló team vezetője, Varga Jenő előzetesen azt mondta, mint tegnapi számunkban megírtuk, hogy a klinikai központ gazdálkodása már nullszaldós, év végére akár 100-200 milliós többlet is keletkezhet.

Szabó Gábor szerint fontos, hogy a szaktárca, a Kincstár és az egyetem illetékes vezetői egyaránt tiszta képet kapjanak a gazdálkodásról, a jelenlegi helyzetről, a várható trendről és ezek fényében lehessen dönteni a szegedi egészségügyi integrációról. A mai megbeszélés célja az is, hogy a fenntartó az integráció tartalmi céljainak támogatása mellett az anyagi támogatás szükségességéről is meggyőződhessen. A szegedi egészségügyi ellátás párhuzamosságainak megszüntetését 320 millió forintos kormánytámogatással tartják elképzelhetőnek a szakemberek.

Megkérdeztük a rektort, szerinte a biztató gazdálkodási adatok vajon elősegítik-e, hogy hétfőn az egyetem szenátusa az integrációra szavazzon. – Abban az esetben, ha kincstári biztos hivatalosan is megerősíti a már nyilvánosság elé tárt adatokat, és a fenntartó is biztosít róla, hogy anyagilag támogatja az integrációt, szerintem a szenátus pozitív döntést fog hozni. Ez a döntés persze egy csomag lesz, amelyben a rektornak feltételeket ír elő az egyetem vezető testülete – mondta Szabó Gábor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rekordévadot zárt a szegedi szabadtéri

Szeged - Rekordévadot zárt a Szegedi Szabadtéri Játékok. Csúcsot döntött a hetvenezres nézőszám, és… Tovább olvasom