Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Az egyetemi integráció 10 éve

Szeged - Fontos sikereket ért el az SZTE tavaly, idén pedig célja, hogy megkapja a kutatóegyetem címet – hangzott el Szabó Gábor rektor tegnapi évértékelő beszédében. A felsőoktatási integráció 10. évfordulójára Újszászi Ilona írt és szerkesztett kötetet.
A szegedi felsőoktatási integráció 10 éves jubileumát ünnepelve tartott újévi fogadást tegnap a Szegedi Tudományegyetem a József Attila Tanulmányi és Információs Központban. – A kutatásban és az oktatásban is fontos sikereket könyvelhetett el tavaly az egyetem – mondta Szabó Gábor rektor évértékelő beszédében, említve olyan fontos projekteket, mint a tudássétány, a lézerközpont vagy a magkórház. Cél idén a még magasabb presztízzsel és többlettámogatással járó kutatóegyetem cím elnyerése, februárban.


Fotó: Karnok Csaba
Idén a kutatóegyetem címre pályázik az SZTE.
Fotó: Karnok Csaba

A rektor hangsúlyozta: az eddigi és az eljövendő sikerek is nagyban köszönhetők a szegedi felsőoktatás integrációjának.
Köszöntötte az SZTE elődintézményeinek egykori rektorait és főigazgatóit, majd bemutatta az integráció évfordulójára készült, „A szegedi felsőoktatási integráció története (1581–2010) – Ahogy a rektorok, főigazgatók látják" című kötetet, amelyet lapunk főmunkatársa, Újszászi Ilona írt és szerkesztett. A kötetben az egykori vezetőkkel készült interjúk mellett gazdag egyetemtörténeti kronológia, az univerzitás mai és egykori vezetőinek tablója, mai és archív fotók is helyet kaptak.

Pro Universitate Galambos Gábornak

A rendezvényen a legmagasabb egyetemi kitüntetést nyújtották át Galambos Gábornak: a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar dékánja munkásságáért, aktivitásáért Pro Universitate díjat kapott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mire hazamentek, eltűnt a diófa

Egészséges gyümölcsfákat és tujasort vágatott ki az önkormányzat Újszentivánon. A lakók háborognak. A növényeket ők ültették, de közterületre. Tovább olvasom