Délmagyar logó

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Az egykori Aranylabdába költözik a Diófa vendéglő: a legendás vendéglátóhelyen egy újabb Monster Downtown üzlet nyílik

Szeged - Közel negyven év után elköltözik a szegedi Diófa vendéglő a Csongrádi sugárútról. Január elején Tápén, az egykori Aranylabda helyén nyílik újra. A Diófában a Monster Downtown terjeszkedik.
– Harminc éve, 1988. május elsején vette át édesanyám a Diófa üzemeltetését. Sajnos októberben elhunyt, így az ő halála egyben lezárása számunkra a Diófa Csongrádi sugárúti történetének – mondta Veres Ildikó, a Diófa vendéglő üzletvezetője. Szeged egyik ikonikus vendéglátóhelye 1981-ben nyílt, és 37 év elteltével, január elején az egykori Aranylabda étterembe költözik, Tápéra, a Budai Nagy Antal és az Árok utca sarkára. A témához kapcsolódó jegyzetünket itt találják.

A Csongrádi sugárúti épületet Mizsik Attila, a Monster Downtown tulajdonosa vásárolta meg. A vállalkozó azt mondta, nem költözésről van szó, a Vásárhelyi Pál utcai Severben lévő street food étterem marad, a Monster terjeszkedni szeretne. Mint Mizsik fogalmazott, egy igényes, gyorsételeket kínáló, éttermi igényeket is kielégítő vendéglátóhelyet szeretne kialakítani a Diófa helyén. Az adásvétel részleteiről üzleti titokra hivatkozva egyik fél sem árult el részleteket, de annyit elmondtak, hogy mindannyiuknak megérte.
Az egykori Aranylabdába költözik a Diófa vendéglő. Fotó: Török János - GALÉRIA
Veres Ildikó testvérével, Orsolyával idézte fel az elmúlt 30 év emlékeit. Szóba került az 1994-ben az üzlet egyik felében megnyílt, majd néhány év múlva bezárt húsbolt is, volt egy időszak, amikor kocsmaként üzemelt a hely, csak pacalt és tőgypörköltet kínáltak, és azt is megemlítették, miért lett nonstop a Diófa egy időben. – Állandóan betörtek, ezért úgy gondoltuk, a biztonsági őr béréért egy pincér is tud dolgozni, és még pénzt is hoz a házhoz – mesélte Ildikó. – A játékgépek „államosítása" és a dohányzás betiltása miatt a lakótelepi kocsmázós réteg szinte teljesen eltűnt, ekkor, körülbelül tíz évvel ezelőtt lettünk kifőzde – tette hozzá.

A Veres lányoknak egy ismerősük ajánlotta az Aranylabdát, amely közel egy évtizede üresen állt. – A belvárosba nem akartunk költözni, olyan helyet szerettünk volna, ahol ingyen tudnak parkolni, és sokan elférnek. Ideális lakodalmi helyszín. Egyelőre csak az éttermet vesszük át, a szállodarészt nem. Tápéi lányok leszünk – viccelődött Ildikó. 
Az egykori Aranylabdába költözik a Diófa vendéglő. Fotó: Török János - GALÉRIA
Az üzletvezető hozzátette, december 24-én még kiosztanak több mint ezer adag előrendelt ételt, majd végleg bezárják a kaput a Csongrádi sugárúton. – Pakolunk, költözünk, és a tervek szerint január elején a nyitóbulin találkozunk az Aranylabdában – mondta búcsúzóul Ildikó.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adventi vásArt a SZAB-ban

Adventi vásArt a SZAB-ban
23 kiállító több mint 60 művét mutatták be a SZAB-székházban csütörtök este a II. Képzőművészeti… Tovább olvasom