Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

Az élettárs szúrt - elfogták a szegedi gyilkost

Szeged - A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói még kedden elfogták a szegedi gyilkosság elkövetőjét - tudta meg a delmagyar.hu.
Kedden délelőtt Szegeden, bejelentés alapján vonult ki a rendőrség egy Tisza parthoz közeli zöldövezetbe, ahol egy 62 éves férfi holtestét találták meg.

A nyomozás során megállapították: a vasútállomás mellett található egyik elhagyatott épületben a hajléktalan férfi emberölés áldozata lett.

A minden részletre kiterjedő nyomozásnak köszönhetően a rendőrség felderítette, és elfogta a szegedi emberölés elkövetőjét, aki az elhunyt élettársa volt.

Ebben az épületben találtak rá a rendőrök kedden a nyakon szúrt férfira. Fotó: Schmidt Andrea
Ebben az épületben találtak rá a rendőrök kedden a nyakon szúrt hajléktalan férfira.
Fotó: Schmidt Andrea

A középkorú nő a bűncselekmény elkövetését elismerte, ami előzetes szóváltást követően hétfőn az éjszakai órákban történt, amikor egy késsel nyakon szúrta élettársát, aki a helyszínen életét vesztette.

A Csongrád megyei Rendőr-főkapitányság őrizetbe vette a 61 éves elkövetőt, és kezdeményezte előzetes letartóztatását - tudta meg a delmagyar.hu.

Olvasóink írták

32 hozzászólás
12
 • 32. Celtis 2010. szeptember 17. 21:44
  „Ma volt Pista bácsi (az áldozat) temetése.
  http://szeged_tegnap_előtt.hu/
  wp-content/gallery/szolidaritas_ejszakaja_2009/_MG_4954.JPG

  Akik ismerték (szerintem a többség találkozott már vele az utcán), biztosan jó szívvel emlékeznek rá.
  Folyton egy verset szavalt, a saját szerzeményét.

  Minden versszak utolsó sora ez volt:
  "A legfontosabb a szeretet."

  Nyugodjon békében, szeretetben.”
 • 31. nyomdasz63 2010. augusztus 12. 15:23
  „20. Zaza69 2010.08.11. 22:59

  Attila ! Te vagy ?”
 • 30. novaklaszlo56 2010. augusztus 12. 14:53
  „Jézus nagy kedvencem, kedves Ferdzso, s bár ismerem, az Új Testamentumnak Jézust meghaladó "bővítményeivel", különösen Pál rómaiakhoz írt levelével elég sok a bajom, mert úgy érzem, sok mindenben teljesen átértelmezik őt. Jézusnál azonban számos helyen felbukkan a gondolat különböző példázatokban, de egy helyütt, a saját végzetével kapcsolatos tanítványi fogadkozásaira nézve teljesen direkt módon is, amelyet a mai fogalmainknak megfelelően, mai, hétköznapi szóhasználattal így fogalmaznék meg: az ínség és a kilátástalanság tartós és fájdalmas szorítása meglepő tettekre tudja sarkallni az embert. Ezért a mások feletti ítélkezésben is óvatosságra int, sőt kifejezetten ellenzi azt. :)
  Én ugyan nem szívesen zárom le a témát, mert érdekes és élvezetes veled vitatkozni, beszélgetni, még, ha néha indulatba is hozzuk egymást kissé. Ezt nem tartom bajnak, inkább természetesnek.
  Velem, vagy inkább bennem már béke van. Beléd is ugyanezt kívánom! És semmi félremagyarázás! Oké? :)”
 • 29. ferdzso 2010. augusztus 12. 14:36
  „A "mások életére ne törj!" Bibliai "tanítást" úgy értelmezni, hogy azt betartó,( és ennek kifejezést adó), ezzel-szerinted-, "dicsekszik", kissé erős megfogalmazás. Ettől függetlenül, nem haragszom, tudom, hogy nem szó szerint kell értenem. Béke legyen veled! Téma lezárva.”
 • 28. novaklaszlo56 2010. augusztus 12. 13:40
  „Úgy vélem, rosszul látod, kedves Ferdszo: az emberi, testi-lelki nyomorúságnak a legtöbb ember számára valószínűleg megdöbbentő mélységeit is jól ismerem. Hiába kérdeznéd, honnan, nem válaszolnék, mert ennek semmi jelentősége. Semmi! Nem ennek van jelentősége, hanem például annak, hogy bármily tökös legénynek tartom is magam - mert valamennyire annak tartom -, sosem merném állítani, hogy egy általam látásból, hallomásból, szagokról, tapintásból, vagy ezek mindegyikéből felszínesen megismert helyzetre így, vagy úgy reagálnék, ha kényszerűségből minden terhe rám szakadna, és azt tartósan, reményvesztetten viselnem kellene. Egyszerűbben: viszonylag fejlett az önismeretem - ismét csak szerintem -, ennek ellenére (vagy tán épp ezért?) ekkora magabiztossággal nem mernék magamról olyasmit állítani, amivel te az imént eldicsekedtél. Biz´ isten nem! Akkor most szégyelljem magam? Ugye, nem kell, de legalábbis nem nagyon? Akkor jó. Pedig szégyellem magam, ha nem is az előbbi fogyatékosságom miatt. És most itt a pont, mert veszélyes lenne tovább fűszerezni ezt. Maradjon a béke inkább! :)”
 • 27. ferdzso 2010. augusztus 12. 13:18
  „T. "novaklaszlo!" Szépen fogalmazol, de sajnos ideákat, ábrándot kergetsz. Látom, nem ismerted az ottani körülményeiket. Egyben biztos vagyok: Sem Te, sem én, nem lehetek annyira számkivetett, és lerongyolódott életű, hogy egymás halálát okoznánk e miatt, még ha "lavinaként" gurulnék is le a lejtőn, bármit hozzon is a sors. Ismétlem: Tudom, vannak nehéz sorsok. Ami itt történt, csak maguknak!!, nem a körülöttük élő társadalomnak köszönhető, valóban "gyászos" befejezés.”
 • 26. novaklaszlo56 2010. augusztus 12. 12:46
  „Remélem, a rengeteg betűhiba és elírás ellenére érthető maradt a szöveg. Elnézést kérek a hibákért.”
 • 25. novaklaszlo56 2010. augusztus 12. 12:42
  „Igen, Ferdzso, ők ilyenek. De nem ilyennek születtek, és valaha nem is ilyenek voltak. Hanem éppen olyanok, mit te, vagy én, vagy bárki más. Valamiért azonban nem tudták elkerülni a jelenlegi sorsukat, és most ne firtassuk, hogy miért, kik, kik hibájából, mert abba a jobb érzésűek belezavarodnak.
  Akikben pedig megmozdul a részvét, és gyászolni képesek, azoknak bűntudatuk van. Pedig talán nem is nekik kellene hogy legyen. Én azt mondom, ne szégyenkezzen a szívből gyászoló.
  Másrészt nem gondolod, hogy reménytelenül messze sodródott a társadalom azoktól az értékektől, amelyek birtokában nemcsak a már bajban lévőkön tudna segíteni, hanem képes lenne megakadályozni, hogy holnap bárki, bárki hibájából ilyen helyzetbe kerüljön? S ez a sodródást gyorsuló iramban folyik tovább. Talán látod magad is, és érted is, hogy miért.”
 • 24. ferdzso 2010. augusztus 12. 11:32
  „"22 novaklaszlóhoz": Írásodban, talán van némi igazság, de látom, hogy nem ismerted a körülményeket, amit teremtettek maguk körül. ("Szomszédságukban van a munkahelyem.) Ha olvastad az előzetes híreket az esetről, hát nagyon is igaz, hogy azt a mérhetetlen bűzt, és mocskot, amit felhalmoztak röpke fél éves terület foglalásuk, (lelakatolt nem használt vasúti épületet törtek fel), így én nem is csodálom, hogy társadalmi kirekesztettségben, un.: törvényen kívül éltek. Ezt senki sem viselné el, mint szomszéd.Ha hallottad volna, azt a sokszor éjszakába nyúló "dajdajozást" üvöltözést, és veszekedéseket, és szagoltad volna a kiáradó bűzt, hát nem is írtál volna most ide semmit! Ami történt, csak arra utal, hogy vannak olyan "hajléktalanok" is, akik alkalmatlanok egy jobb életre, nem is tesznek érte semmit. Itt, most ez lett a vége. (Talán, töredékét sem írtam le, amit ott tapasztaltam, mint negatív emberi magatartást!!) Akik most gyászolják, inkább szégyellhetnék magukat, hogy hagyták, hogy idáig jussanak, de amíg lehetett nem tettek semmit.”
 • 23. igazságkereső 2010. augusztus 12. 10:15
  „Ha a BKV és más szolgáltatók által elsikkasztott - 100 milliós jogtalan végkielégítés kifizetése,stb.. - pénzek visszakerülnek az államkasszába, reményeink szerint komoly segítséget lehetne nyújtani, szerencsétlen,hajléktalan honfitársainknak is.Ezzel sajnos az elmúlt 8 évben - mint annyi mással sem - nem törődött az MSZP-SZDSZ koalíciós kormány és teljesen lezüllesztette ezt az országot! Bizony jó lenne, ha az MSZP végre felhagyna "reklám tevékenységével" - Szanyi Tibor tv-s interjúja, 2010. 08.11. - és nem rombolná tovább az ország nemzetközi megítélését!Amiről Szanyi Tibor tegnap beszélt, mint képviselőjelölt, az pontosan az, amit tenniük kellett volna 2002-2010 között!”
 • 22. novaklaszlo56 2010. augusztus 12. 09:30
  „Szegénységében is gazdag volt ez az ember, mert voltak barátai, akik most gyászolják őt. Kettőről én is tudok már: Zaza69 és egy kétéves kisfiú.
  Igen, Macusnéni, az ilyen számkivetett, mindenhonnan kitaszított emberek már viszonylag rövid idő alatt is súlyosan leépülnek mentálisan, és alkohol nélkül is különösen, számodra eszerint érthetetlenül gondolkodnak és viselkednek. Pedig csak arról van szó, hogy megpróbálnak alkalmazkodni a helyzetükhöz. Hogy egy ilyen élethelyzethez hogy lehet sikeresen alkalmazkodni, azt nehéz elképzelni, de ha valakinek ez mégis sikerül egy kicsit, akkor talán másként tekint ezekre az emberekre. Gyakran hallom a statisztikai elemzések kapcsán, hogy Magyarországon nincs is olyan sok hajléktalan. Szerintem meg igen: egy is megengedhetetlenül sok, és a valódi létszámukat senki sem tudja, legfeljebb becsülgetik a számukat a szociális szakmák, s közben a társadalom pironkodás nélkül, sőt megvetéssel elfordul tőlük, és a sorsukra hagyja őket. Persze, lehetne tőlük "követelni" is ezt-azt..., de a mentális állapotuk miatt ők annyira bizalmatlanok, és szégyellik is a helyzetüket, hogy a puszta megközelítésük is óriási eredmény... Hosszú. :(”
 • 21. cyt 2010. augusztus 12. 07:39
  „... hát ezen cikk elolvasása nélkül soha nem jötten volna rá arra, hogy a nyugdíjkorhatár (most 62 életév) az emberi élet középkorában található akkor, amikor a "hivatalosan várható" életkor ma Magyarországon a 70 év körül mozog (és a férfiakra kevesebb, mint a nőkre) ....”
 • 20. Zaza69 2010. augusztus 11. 22:59
  „Én itt lakom Tisz PU-n.
  Több hajlékony költözött be oda...
  Szegény öreg volt a legnormálisabb! Mikor jött mindig már jó előre ránk köszönt! Nem volt tolakodó (pl.:cigi kell pia kell)az elmult egy két hónapban már beszédbe is elegyedtünk egymással. A kisfiam 2 éves, hozzá is volt mindig pár kedves szava mikor meglátta! Mikor folyt a helyszínelés nagyon reméltük, hogy nem Ő az áldozat estére kiderült, hogy mégis Ő...nagyon elszomorodtunk a hír hallatán...”
 • 19. Filctoll 2010. augusztus 11. 20:35
  „frakk, ne légy már elszállva magadtól, aki elolvasta figyelmesen a cikket az rájöhetett egyből a megoldásra.
  Amúgy én ott ezt irtam:
  12. hozzászólás Filctoll 2010.08.10. 17:50
  A témánál maradva: Ha a " a férfi élettársa" még élve látta -mert rosszul volt- és ez után hívta a rendőrséget látnia kellett volna hogy ki tehette. Ha nem látta, észre kellett volna vennie -ha a nyakán szúrták meg- hogy vérzik. Magyarul a " a férfi élettársa" láthatott, tudhatott mindent -szerintem.”
 • 18. SP 2010. augusztus 11. 15:36
  „10. hozzászólás gumikacsa111 2010.08.11. 13:33
  """ 61=középkorú """
  - lehet, ahogy a nyugdíj korhatárt tolják egyre feljebb nem régen múlt el a tini kora.”
 • 17. SP 2010. augusztus 11. 15:31
  „Gratula frakknak a nyomozó szimatnak :). Van még sok feladat. További jó vizslatást. :)”
 • 16. Titanilla 2010. augusztus 11. 15:22
  „Lehet azért tette, hogy börtönbe kerlüjön? Ott nem lesz hajléktalan. Igaz, hogy piálni nem lehet. Erről eszembe jut /tősgyökeres Szegediként/ annó volt a városnak egy figurája, bizonyos "liba@ar" Géza, aki télire mindig csinált kisebb balhét, hogy lecsukják. Már ismerték a rendőrök, és nagyon megvolt sértődve ha nem akarták bezárni.”
 • 15. asdfghj88 2010. augusztus 11. 15:04
  „A börtön ennek nem lesz büntetés. Hűvös van, kaja van, még tisztálkodni is lehet. Tiszta szálloda az utcához képest.”
 • 14. macusnéni 2010. augusztus 11. 14:35
  „Ezeknek a hajléktalanoknak a koccintóstól elmegy az agyuk is,elő a kés,a bicska és azzal veszünk elégtételt.Egyszerűbb lett volna a nőnek ,ha azt mondja leszúrtam apát,jöjjenek ki és vigyék el .”
 • 13. bélás 2010. augusztus 11. 14:16
  „várható volt az erednény”
32 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Program a tanyákért

Bordány - Sikeresen pályázott a bordányi székhellyel bejegyzett Dél-alföldi Ifjúsági Szövetség az… Tovább olvasom