Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 12°C Még több cikk.

Az elfogott vámosok miatt tavaly megcsappant a hivatásos állomány - Egyszerre 25 pénzügyőrt keres Röszkére a NAV

Csongrád megye, Röszke - Halandó nehezen bukkan arra az álláshirdetésre, amely a NAV portálján olvasható és huszonöt vámos helyet kínál Röszkén. A hirtelen üresedés összefüggésben van azzal, hogy nyár óta nyomoznak a röszkei vámosok ügyében hivatali vesztegetés miatt - eddig negyvennyolc embert hallgattak ki.
Álláslehetőséget kínál a NAV Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága, 25 embert alkalmazna vám- és pénzügyőri ügyintézőként a röszkei határkirendeltségen. A hivatal portálján január 18-tól olvasható ajánlat teljes munkaidős, hivatásos szolgálati jogviszonyú foglalkoztatást kínál.

Azt nem lehet mondani, hogy zsákbamacskát árulnak, hosszan sorolják a leendő pénzügyőrök feladatait. Ezekbe beletartozik a vámáru-nyilatkozatok feldolgozása, a nyilvántartások vezetése, valamint a vám-, az adó- és egyéb jogszabályokban meghatározott feladatok végrehajtása. A vámosok vizsgálják az áruk azonosságát, adózási szempontból besorolják és ellenőrzik azokat, közreműködnek a mintavételben. Ezeken túl szabálysértéseknél, illetve bűncselekmény gyanújánál megteszik a szükséges intézkedéseket.
Pénzügyőr a határon. Az élet nem állhat meg. Illusztráció: Karnok Csaba
Pénzügyőr a határon. Az élet nem állhat meg. Illusztráció: Karnok Csaba
A munkakör betöltésének feltétele az egészségügyi alkalmasság, a középfokú végzettség, a magyar állampolgárság és a büntetlen előélet. A leendő egyenruhásoktól jó kifejezőképességet, önálló gondolkodást, problémafelismerést várnak, valamint felhasználói szintű számítógépes – Word, Excel, PowerPoint – ismereteket. A pályázat elbírálásánál előnyt jelent a B kategóriás vezetői engedély és az idegen nyelv ismerete – és persze a rendvédelem területén szerzett gyakorlati tapasztalat. A jelentkezőktől egyebek között fényképes önéletrajzot és motivációs levelet is várnak, február 12. a határidő. 

A csatolandó dokumentumokat a jelentkezéssel egyszerre kérik benyújtani, csak a hiánytalan és időben beérkezett pályázatot tekintik érvényesnek – a pályázókat telefonon értesítik az eredményről. A munkába állás várható időpontja: július eleje. Az ügyben bővebb felvilágosítás a 62/567-583-as telefonszámon kérhető.

A feltűnően nagy üresedés minden bizonnyal összefüggésben van azzal, hogy tavaly nyár óta nyomoznak a röszkei vámosok ügyében, és november második felében újabb tizenöt embert állítottak elő. Az ügyészség hivatali vesztegetés elfogadása miatt vizsgálódik – eddig összesen negyvennyolc embert hallgattak ki. Megkérdeztük a Csongrád megyei NAV-ot a mostani állományfeltöltésről, és kíváncsiak voltunk arra is, mekkora bruttó fizetésre lehet számítani ebben a jellemzően többműszakos munkakörben.

A hivatal nem kívánt reagálni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

REGISZTRÁLJON az olcsóbb tankolásért ÉS NYERJEN! nyereményjáték játékszabályzata

Tovább olvasom