Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Az elhagyott ékszerre keresztet vethetünk

Az emberek jóindulatában bízva sokan adnak fel hirdetést, amikor elveszítenek valamit. Az elkóborolt kutya és macska – főleg jutalom esetén – sok esetben visszakerül a gazdájához. A személyes iratokat kevesebbszer, az ékszereket vagy egyéb értéktárgyakat viszont csak a legritkább esetben szolgáltatják vissza a megtalálók.
Kovács Jánosné a napokban Szegeden, a Somogyi utcában veszítette el dioptriás szemüvegét. A multifokális, napfényvédős okuláré majd ötvenezer forintjába került. Újságunkban is hirdetett: várja a becsületes megtaláló jelentkezését.

– Nem sok reményt látok arra, hogy bárki is felhívjon. Igazi tortúra talált tárgyat leadni. Többször hagytam már el a dolgaimat, de ezek még soha nem kerültek vissza hozzám – kesergett az asszony.

Egy számunkra becses tárgy elveszése rengeteg bosszúsággal járhat, ráadásul ha pechesek vagyunk mások által is használható dolgot hagyunk el. Ilyenkor a megtaláló általában megtartja magának a „leletet". Mária akár jutalmat is fizetne, ha visszakapná a minap elhagyott családi hozományukat, egy nagy köves gyűrűt.

– A lányom kapta nászajándékba, de sajnos valamelyik nap a pláza mosdójában kézmosás közben leeshetett az ujjáról és csak otthon vette észre, hogy eltűnt – meséli az asszony. A rádióban és az újságban is kerestették, de még senki nem jelentkezett. Judit is hasonlóan járt. Ő a Tesco környékén veszítette el a karika fülbevalóját. – Mindössze egyetlen idős néni reagált a hirdetésre. Este tíz óra után hívott, de ő is csak tanácsot adott: holdfényben jobban csillog az arany, próbáljam meg akkor keresni. Sokan a tárcájukat hagyják el – az irataikkal együtt. Persze nem minden esetben a saját hibájukból. A zsebesek egyik kedvenc célpontja a méretes brifkó és a teletömött retikül. Bőti Judit január elején a Mars téri piacon járt pórul.

Westie-nek nézték a pincsit

Irmáék kutyája, egy ötéves westie egy hónapja veszett el, ám a magas, százezer forintos pénzdíj ellenére sem került elő. „Sokan hívtak, hogy látták kóborolni a kutyánkat, de sajnos még nem találtuk meg. Egy befogott kutyushoz kihívtak Algyőre, de az még csak nem is westie, hanem egy pincsi volt."

– Telefonszám és cím is volt a tárcámban, mégsem lettek meg az irataim. A személyi igazolványomat háromezerért, a tb és az adókártyámat 2200-2200 forintért csinálták meg. Két bankkártyám letiltásáért ezer-ezer forintot kellett fizetnem – panaszolta a nő.

Elveszett, elkóborolt kutyájukat is sokan szeretnék megtalálni hirdetés segítségével. A felajánlott pénzjutalom sokszor ösztönzően hat, így – a gazdik nagy örömére – jó néhány négylábú előkerül. A Tappancs Alapítvány állatmenhelyén folyamatosan figyelik a hirdetéseket az elkóborolt ebekről és fel is hívják a gazdit, ha ráakadnak az elveszett csahosra. Csamangó Éva telefonügyeletes érdeklődésünkre elmondta, hogy a kutyákért dokumentummal, oltási könyvvel kell jelentkezni. Egy szilveszterkor, a petárdázás miatt elkóborolt kutyát e héten vittek el, de nem árt tudni, hogy a karantén idő lejárta után bárki örökbe fogadhatja az itt tartott állatokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kísérlet nem sikerült

Több mint másfél éve üresen áll kilenc szociális bérlakás és kilenc garázs az újonnan épített Arany… Tovább olvasom