Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Az előkészítés éve lesz 2007

– Az idei év rendkívül szigorú költségvetést hoz Szegednek – jelentette ki Botka László polgármester Szeged legnagyobb adófizetői előtt, miután ismertette a város 2007. évi költségvetés-tervezetét.
Fotó: Segesvári Csaba
A városháza dísztermében mintegy másfél százan jelentek meg, a gazdasági szféra valamennyi ága képviseltette magát. Köztük Pap Klára, a Délmagyarország Kiadó igazgatója, Domonkos András, a Lombard Lízing Csoport vezérigazgatója, Varga Gusztáv, a Szilánk Cégcsoport vezetője, Kőkúti Attila, a Tornádó International Kft. ügyvezetője, Gellért Ákos, a Gellért és Fiai Consulting Kft. tulajdonosa.

A gazdasági élet meghatározó szereplői mellett megjelent Ujhelyi István, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára, valamint országgyűlési és önkormányzati képviselők, illetve az önkormányzati cégek vezetői.

A polgármester részletesen ismertette az elfogadásra benyújtott büdzsé fő számait, amelynek kiadási főösszege 51,4 milliárd forint, a bevételek tervezett nagysága 50,89 milliárd, a hiány 514 millió. Botka László felhívta a jelenlévők figyelmét, hogy a hiány a 2002-es 13,9 százalékról 1 százalékra csökkent.

A polgármester a költségvetés fő számaira utalva megjegyezte: az idén kell előkészíteni, megtervezni, megpályázni és megnyerni azokat az uniós támogatásokat, melyek a város fejlesztésének alapjait adják a következő években.

Botka László után Nagy Sándor alpolgármester tájékoztatta a jelenlévőket a város még „futó" beruházásairól, a tömegközlekedés hosszú távú fejlesztéséről, valamint a Biopolisz programról.

A költségvetésről február 16-án szavaz a szegedi közgyűlés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mától látogatási tilalom két klinikán

Legalább egy hétig tart az a látogatási tilalom, amit mától rendelt el az influenzajárvány miatt a… Tovább olvasom