Délmagyar logó

2019. 04. 18. csütörtök - Andrea, Ilma Még több cikk.

Az első Alma-weekend az egyetemen

Első alkalommal rendezte meg a Szegedi Tudományegyetem az Alma-weekend szabadidő- és sportnapot az elmúlt hét végén. A végzett hallgatók közül sokan eljöttek, és voltak, akik családtagjaikat is magukkal vitték a sportközpontba. Jövőre is szerveznek ilyet – várhatóan még több programmal.
A sportprogramok közül a kispályás foci volt a legnépszerűbb. Fotó: Karnok Csaba
Alma-weekend elnevezéssel sport- és közösségi napot tartottak a Szegedi Tudományegyetem Hattyas sori sportközpontjában vasárnap. A szervezők gazdag programkínálattal várták vissza a városba mindazokat, akik egykor a Szegedi Tudományegyetemhez, vagy valamely jogelőd intézményéhez kötődtek. A szabadidős rendezvény célja az volt, hogy a végzett és végzős hallgatók, valamint a jelenlegi és korábbi dolgozók számára kellemes időtöltési lehetőséget biztosítsanak.

– A ROP 3.3 pályázat keretében a nyárköszöntő szabadtéri rendezvény ismerkedésre, nosztalgiázásra és a jövőbe tekintésre is lehetőséget teremtett a sport- és kulturális programok mellett – mondta Görög Márta projektvezető.

A sportközpontban közel háromszázan vettek rész a programokon: kosárlabdáztak, futballoztak, asztaliteniszeztek és röplabdáztak. A legnépszerűbb a kispályás foci volt, kilenc csapat kergette a bőrt. Ezenkívül a létesítmény különböző szolgáltatásait – például a golftanulást – is kipróbálhatták a résztvevők. Voltak köztük, akik néhány éve végeztek, de sokan képviselték a 40 és 50 éves korosztályt is.

– Remek a kezdeményezés, jól érezzük magunkat. Jó volt találkozni a régi ismerősökkel, akiket már hosszú ideje nem láttam. Jövőre is eljövünk – jelentette ki Hegedűs István, a Szegedi Ítélőtábla büntetőügy szakos tanácselnöke, aki az asztalitenisz-versenyek egyéni győztese lett, és éppen 25 éve végzett az egyetemen. Hozzátette: igazi kikapcsolódás volt ez a nap, mert nem kellett „szakmázni", ugyanakkor minden más témáról lehetett beszélgetni az ismerősökkel.

– A rendezvény családi nap jellegét a jövőben is megtartjuk, hiszen több mint ötven kisgyermek jött el szüleivel, és szintén jól érezték magukat a külön nekik szervezett kézműves- foglalkozásokon, az aszfaltrajzversenyen és a sorversenyeken – említette Puskás Krisztina, az egyik szervező, a karrieriroda koordinátora.

A rendezvény végén Görög Márta elmondta: jövőre ismét megtartják az Alma-weekendet, és bővíteni fogják a programokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alváscentrum adóssággal: vegye, vigye!

A Vasas Szent Péter utcai rendelőintézetből a szegedi városi kórházba költözhet az… Tovább olvasom