Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Az elsősöket segítik

Összesen 260 ezer forinttal támogatja az elsős kisdiákokat a Rádió Plusz. Iskolánként 5 tanuló kétezer forintos utalványt kap, melyet a szülő a beiskolázásra fordíthat.
Az Arany János-iskola diákjai tegnap kapták meg az utalványokat. Fotó: Miskolczi Róbert
Százharminc első osztályos kisdiákot ajándékoz meg a Rádió Plusz egyenként kétezer forintos utalvánnyal. Szeged önkormányzati iskoláiban az intézményvezetők, illetve a tanítók szociális alapon választottak ki 5-5 gyereket, ők a napokban kapják meg az utalványt, valamint egy órarendet. A pénzt a szülők a gyerekek beiskolázására fordíthatják. Az utalványok összértéke 260 ezer forint, ebből 165 ezer forint egy lapunk által is támogatott árverésből származik, melynek során Forma–1-es ereklyékre lehetett licitálni. Az így befolyt összeget a rádió és a Printker Rt. egészítette ki.

Vass Imre, a Rádió Plusz ügyvezetője elmondta, több verzió is felmerült arra vonatkozóan, hogy hogyan osszák szét a pénzt a gyerekek között, de nem akartak csupán egyetlen iskolát kiválasztani, így úgy döntöttek: mindenkinek adnak egy keveset.

– Egy elsős számára, aki még tart egy kicsit az iskolától, nagy dolog egy ilyen esemény – fogalmazott Kissné Gera Ágnes, az Arany János Általános Iskola igazgatója. Hozzátette: nehéz volt kiválasztani az öt tanulót, hiszen az elsősöket csak néhány hete ismerik a tanárok. A tanítókra bízták a döntést, hiszen ők ismerik legjobban a gyerekeket. A kikötés az volt, hogy olyan szociálisan rászoruló kisdiákokat válasszanak ki, akik iskolai munkájukkal példát mutatnak a többiek számára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adaiak Szegeden

Az uniós források felkutatásában, pályázatírásban, a sport és a kultúra területén képzeli el az… Tovább olvasom