Délmagyar logó

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 5°C | 12°C Még több cikk.

Az emléklap elmaradt

Négy évvel ezelőtt oklevelet kaptak azok, akik betöltötték 18. életévüket és először szavaztak az országgyűlési választásokon. Idén emléklap helyett honlapot készítettek a legfiatalabb választópolgároknak.
A vasárnapi országgyűlési választáson több először szavazó fiatal megjegyezte: sajnálja, hogy nem kapott oklevelet első voksolása alkalmával. Az Országos Választási Irodától megtudtuk, mulandó ajándékok helyett maradandó értékek teremtésére törekedtek.

– Valóban, a korábbi választásokkor szerény, ámbár mulandó ajándékokat kaptak az első alkalommal voksoló fiatalok az Országos Választási Irodától – mondta Benkő István, az OVI sajtóirodájának vezetője. – Az idei országgyűlési választást megelőzően inkább a maradandó értékek teremtésére törekedtünk. Így a felhasználható pénzt inkább a mintegy 225 ezer először választó fiatal tájékoztatásra fordítottuk.

Létrehoztak egy honlapot, a www.elsovalaszto.hu portált, amelyet eddig több mint százezren látogattak meg. A látogatók nagy száma az OVI szerint azt bizonyítja, hogy a fiatalok nagymértékben érdeklődnek a téma iránt. A honlapon kvízjátékot hirdettek, a legügyesebbek között három mobiltelefon talált gazdára.

– Az idei másik újdonság, hogy egy esszépályázatot írtunk ki az először szavazó fiatalok számára – tette hozzá Benkő István. (A harmadik helyezést, mint hétfői számunkban olvashattak erről, szegedi diák érte el.) – Mindezzel az volt a célunk, hogy megtudjuk, az első választók hogyan viszonyulnak érzelmileg ahhoz a helyzethez, hogy dönthetnek, beleszólhatnak az ország sorsába.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Siket Judit: Nem történt csalás

Nincs arra konkrét adat, hogy a megyében választási csalás történt volna. A választási… Tovább olvasom