Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Az építkezéseknél is a víz az úr

Szeged - Az esőzések miatt hosszabb-rövidebb időre leálltak a munkával a szegedi útépítéseken. Az Anna-kúti csomópont felújítása emiatt egy héttel később fejeződik be.
– Az Anna-kúti építkezést a legkritikusabb időszakban érte az eső – jelenttette ki Susányi Tamás, a Szegedi Pólus Kht. ügyvezető igazgatója. Miután felszedték a sínpárokat, a munka éppen abba a fázisába ért, amikor a talaj terhelőképességét kellett volna megállapítani a szakembereknek.

– A négy napja tartó áztató esőben ezt lehetetlen megcsinálni – mondta az igazgató. Az eredetileg szeptember 12-éig tartó vágányzár – ebben a pillanatban úgy tűnik – emiatt egy héttel tovább tart. – Minden esős nap miatt további két nap csúszással lehet számolni – latolgatott Susányi Tamás.

Problémát okozott a csapadék a Szabadkai úti leendő körforgalomnál tevékenykedő munkásoknak is: szerdán egész nap nem tudtak dolgozni miatta. – Nem lehetett érdemi munkát végezni, ezért leálltunk – mondta Kovács László. A Colas–Debrecen Zrt. fő-építésvezetőjétől megtudtuk: a szeptember közepi határidőt mindenképpen tartaniuk kell. Ezért más munkanapokon kell behozniuk a lemaradást.

Még a saras egérúton is óriási a forgalom, egymást érik az autósok. Fotó: Segesvári Csaba
Még a saras egérúton is óriási a forgalom, egymást érik az autósok. Fotó: Segesvári Csaba

– Ha az időjárás megengedi, az előzetes terveknek megfelelően leaszfaltozzuk szombaton a Szabadkai úti vasúti átjárót – magyarázta Almási László. A Szentesi Vasútépítő Kft. beszerzési koordinátora azt mondta, hogy az eső miatt csak néhány pillanatra kellett felfüggeszteni a munkát. – Vágányt fektetni zuhogó esőben is lehet, bár kétségkívül kellemetlen. Aszfaltozni azonban csak száraz időben tudunk – magyarázta Almási.

Nem csak a munkások dacolnak az esővel és a sárral. A leleményes autósok a Szabadkai úti vasúti átjáró lezárása miatt a Móravárosi körút–Kálvária sugárút–Bajai út–nyugati elkerülő út helyett egy sokkal rövidebb utat találtak maguknak Kecskéstelep, Szentmihály és Röszke felé. A Tompai kapu úti vasúti átjárón kelnek át, majd onnan egy korábban alig használt szervizútra lekanyarodva, néhány perc alatt gurulnak át Kecskésre.

– Letarolták a herémet! – kesergett Seres István, akinek az autósok a termőföldjére is behajtottak. – A telkem egészen az erdőig tart. Akár le is zárhatnám az utat az autósok előtt, de akkor kitörne a háború – mutatott dühösen a házuk előtti sáros földútra Máyer Richárd, aki családjával együtt hétfő óta nem tud aludni a hirtelen megnövekedett forgalom miatt. A férfi éppen ezen a héten murvásított portájuk előtt: a zúzottkövet percek alatt szétvitték az autók, ötvenezer forint kárt okozva neki. A sártengerben a járművek ráadásul csúszkálnak, emiatt sűrűn dudálnak egymásra az autósok.

Egy Szeged felé tartó, szabadkai rendszámú autó vezetőjét kérdeztünk: miért nem az 55-öst használja elkerülő útnak? A hölgy azt mondta, akármerre ment eddig a környéken, mindenhol zsákutcába futott. Ezt a terelőtáblák hiányával magyarázta.

Olvasóink írták

 • 4. Meszlényiné 2008. július 29. 10:59
  „István bácsinak pedig minden tiszteletem mellett üzenem, hogy sűrűbben nézzen a heréjére, mert az kb. 3 hónapja két sávban csontkeményre van taposva... nem hiszem, hogy már 1 napot nem bírt volna el?! A vasárnapi ásásra gondolok.”
 • 3. bizly 2008. július 27. 00:42
  „Van olyan, hogy az ember le tudja írni a nevét, de nem mindig meri. Van aki vállalja a nevét, de nem tudja leírni.”
 • 2. BOTKA 2008. július 26. 16:12
  „KÖSZI VEGA!

  IGY KÖNNYEBB LESZ!
  NEM AKARSZ TANÁCSADÓ LENNI A TORONY ALATT?

  HÍVJ FEL!!!

  ÜDV:
  BOTKA LÁSZÓ”
 • 1. Vega 2008. július 26. 13:11
  „hát én már csak azt nem értem, hogy az időjárás miért nincs belekalkulálva? föleg egy ilyen volumenű dolognál. olyan meglepö hogy szokott esni az eső? ha igen, akkor elárulom, hogy fog még esni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közjó a lottóálomból

Szeged - A hatos lottón 1,8 milliárd forintot, az ötösön pedig a felét nyerheti a héten, aki egyedül találja el az összes számot. Tovább olvasom