Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Az eredeti helyszínen lesz a tápai búcsú

Eldőlt: a hétvégi tápai búcsút az eredeti helyszínen rendezik. A forgók többsége már áll, a búcsúsok azonban elkeseredettek.
Sokáig kétséges volt: a tápéi búcsú helyszíne vajon idén is a Rév utca és a mini vidámparknak otthont adó Búcsú tér lesz-e. A területet ugyanis több hónapig a Hídépítő Rt. használta földdepónak. Az ott tárolt 15 ezer köbméter föld az utóbbi napok esőzéseivel sártengerré változtatta a környéket. A csatornázó cég vállalta: a búcsú napjára megpróbálják kiszárítani.

– Nagyjából ezer köbméter kohósalakot szállítottunk a térre, hogy a búcsúsok fel tudják állítani forgóikat. Emellett a bazársornak helyet adó Rév utcát is leaszfaltoztuk – mondta a Hídépítő Rt. létesítményvezetője, Csepregi András. A cégnek eddig 6-7 millió forintjába került a rendezés. A tegnapi eső azonban nem tett jót.

A téren csalódott vurstlisokkal találkoztunk. Többen már most búcsút mondanának Tápénak. – Ide normális ember nem jön be, főleg kisgyerekkel nem. Kitörik a lábukat ezen az imbolygó salakon – mondja egy neve elhallgatását kérő mutatványos.

A forgókat még tegnap délután is agyagos, csúszós sár ölelte. Egy magányos markoló rótta a köröket, és a céllövöldék elé szórta le a megmaradt salakot. Antal László, a traktor vezetője csak arra kapott megbízást, hogy a bódék előtti utat szórja fel.

– A mi lakókocsink alatt áll a sár, de nem baj, majd beúszunk. Csak a közönségnek legyen minden kész – mondja a vidámparkosok szónokaként Máyer Ferenc. A Hídépítő Rt. embereiről csak elismerően szól: éjjel-nappal dolgoztak, mindent megtettek. – Azért írják már meg, hogy nagyon várjuk a közönséget, megdolgoztunk értük – mondja Máyer, akinek körhintája tegnap még darabokban hevert a tápéi sártengerben.

K. G. G.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Papagájkóros beteg a deszki kórházban

Egy 43 éves szentesi férfit kezelnek papagájkór-fertőzés gyanújával a deszki kórházban. A… Tovább olvasom