Délmagyar logó

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek 0°C | 14°C Még több cikk.

Az év babája: Juhász Zsolt Máté

Egy bánatos szempár volt az abszolút favorit idei babafotózásunkon: Juhász Zsolt Mátéé. A tíz hónapos szegedi kisfiú lett 2006-ban az év babája, ezzel együtt pedig a százezer forintos takarékbetétkönyv tulajdonosa. Családja nem számított ekkora sikerre, de most elhatározták: jövőre megpróbálják megvédeni a címet.
Az anyuka ölelésében a kis nyertes. Fotó: Frank Yvette
Ezerszázhetven bájos gyermekarc közül a legtöbben egy tíz hónapos szegedi kisfiúét, Juhász Zsolt Mátéét találták a legaranyosabbnak, így ő lett az év babája 2006-ban. Lapunk babaszépségversenyének győztese nem mosolyog az albumban róla megjelent fotón, hatalmas kék szemével és lefele görbülő szájával mégis sokak szívébe belopta magát.

– Azért szokott nevetni is – bizonygatták szülei és nagyszülei tegnapi díjátadó ünnepségünkön, ahol a kisfiú ugyanolyan bánatos szemekkel nézett a nagyvilágba, mint ahogyan a fotóról is megismerhettük. Mint kiderült: akkor is és tegnap is álmos volt éppen. Ettől függetlenül személyiségét jól tükrözik a képek: Zsolt nyugodt, kiegyensúlyozott gyerek, aki a világot is elsősorban úgy fedezi fel, hogy csendesen szemlélődik.

– Meg mindent elpakol – tette hozzá az édesapa, Juhász Attila, utalva arra, hogy a kisfiútól, aki éppen a babaalbum megjelenése napján állt fel először, és a napokban indult el, már semmi nincs biztonságban a lakásban. Amit pedig nem rendez át, azt megkóstolja, és mind a hat fogával jól összerágja.

Zsolt imádja, ha fotózzák, ellesett pillanatképet szinte nem is lehet róla készíteni. – Ahogy meglátja a fényképezőgépet, egyből belenéz a kamerába – mesélte az édesanya, Juhászné Tóth Ildikó. Éppen ezért a szülőknek is megfordult a fejében, hogy benevezzék lapunk szépségversenyére, a végső lökést azonban a védőnő adta meg nekik. – Azt mondta, hogy ilyen szép szemekkel muszáj elindulnunk – mesélték.

Azon viszont nagyon meglepődtek, hogy szerdán csörgött a telefon: jöjjenek a díjátadó ünnepségre, mert Zsolt helyezett lett. – Már az is nagy öröm volt számunkra, hogy a képe kikerült a babamagazin borítójára, sőt a Délmagyarország címlapján szereplők között is ott volt. Álmunkban nem gondoltuk volna, hogy ő lesz a fődíjas – áradozott a család.

A tíz hónapos fiúcska tehát tegnap belépett a „családfenntartók" közé, hiszen bájos arcocskája százezer forintot hozott a konyhára. Ez pedig nagyon jól jött, hiszen az édesanya jelenleg főállású anyuka, az édesapa pedig rokkantnyugdíjas. A nem várt siker után a szülők már most elhatározták: jövőre ismét benevezik kisfiukat a versenyre. – Elvégre meg kell védenünk a címet – mosolygott az édesapa.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Minden szinten, szinte minden változik

Szeged érdeke, hogy az élet sok területén változtassunk. Ezt akkor is meg fogom tenni, ha tudom,… Tovább olvasom