Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Az év babája: Zsolt, a tavalyi abszolút

Szeged - Egy évig viselhette Az év babája címet a szegedi Juhász Zsolt Máté. A tavaly Picur kategóriában diadalmaskodó, és az abszolút versenyt is megnyerő kisfiút az autókon kívül a házimunka is láthatóan érdekli.
„Tata"! – kiáltott fel lelkesen a huszonegy hónapos Juhász Zsolt Máté, amikor hétfőn kezdődő babafotózásunk előtt ellátogattunk hozzá, mint a tavalyi év babája cím birtokosához. A kisfiú kicsit csalódott volt, hogy a nagyszülő helyett mi álltunk az ajtóban: talán ezért sem sikerült sűrűn mosolyt csalni az arcára.

– Még most sem osztogatja olyan bőkezűen – mondta előző babaalbumunkban a képen legörbülő szájjal megjelenő Zsolt édesanyja. A tavalyi Picur kategóriát megnyerő, és az első helyezetek között is a legtöbb szavazatot bezsebelő Zsolt ezután büszkén pózolt azon a kismotoron, amit lapunk ajándékozott a kategóriák első három helyezettjének. Bár még csak két hónapja ér le rajta a lába, az akkumulátoros járgányt eddig édesapja „használta". – Többek között féklámpát szereltem bele. Én behúztam, ő kihúzta a vezetékeket. Igazi kis műszaki zseni lett belőle – hallottuk Juhász Attilától. Szülei elmondása szerint Zsolt egyébként egy hónapja kezdett el igazán játszani. Kedvencei a kisautók és az építőkocka. Utóbbi darabjait látogatásunkkor is lelkesen ütögette egymáshoz. Azt is megtudtuk, hogy a kisfiú huszonegy hónapja ellenére tevékenyen kiveszi részét a háztartási munkákból. Ha nincsen valami takarítanivaló a lakásban, feltűnés nélkül ledob mondjuk egy ropidarabot a földre, arra rálép, majd szalad a kislapátjáért és seprűjéért, hogy feltakarítsa. – Ha pedig megittam a reggeli kávémat, az üres csészét ő viszi ki a konyhába – mesélte édesanyja.

Zsolt büszkén pózolt lapunk ajándékán, az akkumulátoros kismotoron. Fotó: Frank Yvette

Tavaly a szülők még úgy gondolkodtak: idén ringbe szállnak a címvédésért. A Picur kategóriából kinőtt Zsoltot azonban mégsem nevezik be az idei Huncutkák közé. – Még jövőre sem lesz túlkoros a versenyhez. Talán akkorra már egy kistestvére is lesz, így mindkettőjüket elvihetjük majd a fotózásra – mondta Juhászné Tóth Ildikó.

Kategóriák, szavazás, díjazás

Három korosztályban várjuk a jelentkezőket: az A kategóriában (picur) a 9 hónap alattiak, a B kategóriában (huncutka) a 9–22 hónap közöttiek, míg a C kategóriába (gézengúzok) közé a 22–36 év közötti csöppségeket. A korhatárok kötöttek: a 2004. november 1. után született babák vehetnek részt a játékban. Mindhárom kategóriában az első három legtöbb szavazatot elérő babát díjazzuk, 50, 40, illetve 20 ezer forintos játékcsomaggal, illetve egy-egy babzsákfotellel. Abszolút győztest is hirdetünk, az a csöppség lesz az év babája, aki az első három kategóriagyőztes közül a legtöbb szavazatot kapja. A fődíj 100 ezer forint értékű takarékkönyv az Apátfalvi Takarékszövetkezet jóvoltából. Voksolni majd a babaalbumból kivágott szavazólappal lehet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Regélő csontok Szegeden

Szeged - Szifilisz következtében lyuggatott, kard által okozott sérülések nyomait viselő koponyákat… Tovább olvasom