Délmagyar logó

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

Az év kórháza verseny elkezdődött

Egy internetes honlapon meghirdették az év kórháza versenyt. Egy ötfokú skálán bárki értékelheti az ország egészségügyi intézményeit, a legjobb eredményt elérő kórházak és klinikák pedig korszerű számítógépeket nyernek.
Az interneten lehet szavazni arról, melyik hazai egészségügyi intézmény a legjobb, melyik legyen az év kórháza. Az új kezdeményezés célja, hogy az ellátás jelenlegi színvonalát a betegek közvetlen véleménye alapján felmérje, valamint hogy hozzájárulhasson a hazai kórházak megbecsültségének emeléséhez. Az érdeklődők szeptember elejétől december 31-éig a www.azevkorhaza.hu oldalon szavazhatnak. A versenyben Magyarország összes államilag és önkormányzatilag finanszírozott kórháza és klinikája részt vesz, a szavazók név szerint vagy területi alapon kereshetik meg az értékelni kívánt intézményt. A verseny aktuális állása a weblapon folyamatosan nyomon követhető.

A látogatók egy ötfokú skálán osztályozhatják az egészségügyi intézményeket összesen 5 kategóriában: orvosszakmai ellátás, ápolás- és szakszemélyzet, infrastruktúra, ellátás, környezet. Mindegyikhez egy virtuális üzenőfal is tartozik, ahol a látogatók szöveges formában is kifejthetik véleményüket. A kórházak vezetése és orvosai pedig megkülönböztetett módon hozzászólhatnak, reflektálhatnak a saját üzenőfalukra érkező véleményekre és állásfoglalásokra.

Az eddig beérkezett szavazatok alapján Csongrád megyében a Szegedi Városi Oktató Kórház áll a legjobban: összesítésben a 28., orvosszakmai ellátásban azonban az előkelő harmadik helyen áll az országos rangsorban. Az Év kórháza díj nyerteseit korszerű számítógépekkel jutalmazzák.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felgyújtottak egy keresztet a volt Gyevi temetőben

Felgyújtottak egy fakeresztet a közelmúltban felszámolt Gyevi temetőben Szegeden - tájékoztatta egy… Tovább olvasom