Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 11°C Még több cikk.

Az év vállalata a Solvo

A szegedi Solvo Biotechnológiai Zrt. (tavalyi Presztízs-díjasunk) lett kisvállalkozás kategóriában az év vállalata a Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület döntése szerint.
A Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület (MKME) idén is kiosztotta az Év Vállalata Díjat. Az immár kilencedik éve adományozott díj a kockázati tőke iparág elismerését fejezi ki azoknak a kimagasló gazdasági teljesítményt nyújtó hazai kis- közép- és nagyvállalatoknak, amelyek üzleti modellje példaértékű lehet más magyarországi vállalkozásoknak is.
Kisvállalkozás kategóriában a szegedi Solvo Biotechnológiai Zrt. lett a nyertes. Az 1999-ben alapított vállalkozás a gyógyszeripari, biotechnológiai kutatás-fejlesztésre jött létre.

Az értékelő bizottság különösen méltányolta, hogy a Solvo nyereséget termel és képessé vált arra, hogy a korábbi szakaszban bevont kockázati tőkét kivásárolja, a növekedéséhez szükséges forrásokat megtermelje. Ez különösen annak fényében érdem, hogy a biotechnológiai cégek növekedésük hasonló szakaszában még általában folyamatos tőkepótlásra szorulnak.

A cég olyan globális üzleti víziót valósít meg, amely sajnos kevés technológia-intenzív magyar cég sajátja. A cég hat fős menedzsmentje mellett jelenleg egy hetvenfős, orvosokból, gyógyszerészekből, biológusokból, biológusmérnökökből, vegyészekből és közgazdászokból álló szakembergárda dolgozik.

Jelenlegi piaci részesedésük az ABC transzporterek piacán 60-75 százalékos és csupán egy nagy vetélytárssal rendelkeznek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem érte el célját a patikák plakátháborúja

Plakátokkal tiltakoztak a patikusok az elmúlt hetekben a gyógyszerellátásról szóló új törvény… Tovább olvasom