Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Az ifjúsági házat terheli a SZIN vesztesége

A legdrágább a The Cure és a Kispál volt, a tehetségkutatót a békéscsabai Jaffa nyerte. A SZIN vesztesége néhány százezer forint, ami az ifjúsági házat terheli.
A Szegedi Ifjúsági Napok teljes költségvetése 78 millió forint volt, melynek 50 százaléka jegybevételből, 15 százaléka önkormányzati támogatásból, 35 százaléka a szponzoroktól kapott pénzből és a területértékesítésből származott – tudtuk meg Boros Gyulától, a fesztivált szervező Szegedi Ifjúsági Ház vezetőjétől. Az idei SZIN néhány százezer forintos veszteséggel zárt, amely a szervezőt, az ifjúsági házat terheli.

A legdrágább koncert a The Cure volt, a fellépés a teljes költségvetés
nagyjából 30 százalékába került, de pontos összeget a szerződésben vállalt titoktartás miatt Boros Gyula nem mondhatott. Titkos a legdrágább magyar zenekar, a Kispál és a Borz gázsija is, de a szervező elmondta, a nézőszámot tekintve ezt az együttest megérte meghívni.

A SZIN tehetségkutatóját a békéscsabai Jaffa együttes nyerte, őket 300 ezer forintos, hangszerboltban elkölthető utalvánnyal jutalmazták.
Második lett a youJAne Pécsről, harmadik a szegedi Fade Out. Ők kétszáz-, illetve százezer forintos utalványt kaptak. Az eredeti elképzeléssel ellentétben nem csupán a nézők, hanem zsűri is döntött a sorrendről. Ezt Boros Gyula azzal indokolta, hogy a látogatók felét kitevő szegediek feltehetően szegedi zenekarokra szavaztak volna, ami csökkenti a többiek esélyét. A látogatók közül 787-en szavaztak, a zsűri tagjai pedig a fesztivál szervezői és a színpadnál lévő hangtechnikai személyzet közül kerültek ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százezret kaptak Karcsikáért

Százezer forintért segített kicsempészni az országból Mehmet Tüysüz Karcsikát a székesfehérvári… Tovább olvasom