Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Az IKV Rt. a héten értesíti a kizárt pályázókat

E hét végén kezdi postázni az IKV Rt. az értesítést azoknak a családoknak, amelyeket kizárt a szociális bérlakásra pályázók köréből. A beadványok harmada nem felelt meg a feltételeknek, hibás vagy hiányos. A többieket pontozzák.
Önkormányzati lakások az Arany János utcában. Ezeket is pályázat útján adták bérbe. Fotó: Schmidt Andrea
Az önkormányzat harminc szegedi szociális bérlakást pályáztatott meg a rászorulókkal. Az augusztus végi határidőre 323 család 719 pályázatot adott be (többen egyszerre több lakásra is).
– Munkatársaink jelenleg az adatlapokat és a mellékleteiket ellenőrzik, elkészült a kizártak listája. A jelentkezők egyharmada nem felelt meg a kiírás feltételeinek – tájékoztatott Molnár Edit, az IKV Rt. lakás- és helyiség-gazdálkodási irodavezetője. Több mint száz családnak küldik ki az értesítést és a pontos indoklást, miért nem kaphatják meg a bérlakásokat.

– A pályázati kiírás a lakásrendeleten alapul, szigorú, egyértelműen és részletesen szabályozza a feltételeket, ezek betartásához ragaszkodunk. Ügyfélszolgálatunkon és telefonon is választ kaphattak kérdéseikre az érdeklődők, ezért hiánypótlásra nem volt mód. A pályázatokat zárt borítékban vettük át a jelentkezőktől, és közjegyző jelenlétében bontottuk fel, hogy ne adhassunk okot félreértésre – tette hozzá Soós Ferenc kezelési igazgató. – A részletes tájékoztatás ellenére előfordultak olyan hibák, amelyek banálisak, apróságok, mégis kizáró oknak számítanak, s amelyek miatt sokan azonnal kiestek. Érkezett például aláírás nélküli beadvány, volt pályázó, aki a régi személyi igazolványának csak az egyik oldalát fénymásolta. Olyan fénymásolt lakcímkártyát is találtunk, amely teljesen üres volt.

Az extrém esetek mellett típushibák is körvonalazódtak. Molnár Edit ide sorolta a mellékletek hiányát, és azt is, hogy a beadás határideje előtt nem volt öt éven keresztül folyamatosan munkaviszonya vagy bejelentett lakóhelye a kérelmezőnek. Lakóhelyet sem az albérleti szerződés, sem a családi pótlék értesítési címe nem igazol, ezeket nem fogadhatták el. Nem fogadták el az „átjárást", csak szegedi munkahelyet vettek figyelembe, vásárhelyit vagy deszkit nem.

Az érvényes teljes pályázatokat háromszor rögzítik, külön-külön számítógépes programmal, hogy minden hibát elkerüljenek. Pontoznak és a pályázatok tartalmát a napokban szúrópróbaszerűen a helyszínen is ellenőrizik. Ha egy lakásra több azonos pontszámú jelölt esélyes, közülük az kapja meg, aki több gyereket nevel. A nyilvános eredményhirdetést október 26-án tartják, november 9-éig megkötik a bérleti szerződéseket és átadják a teljesen felújított lakásokat az új bérlőknek. A szerződés 5 évre szól, minden lakás esetében óvadékot kell fizetni, amelyet a bérlő a kiköltözés, az eredeti állapotba visszaállított lakás átadása után visszakap.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hannoverből Isztambulba – egy tankolással

Hannoverből indult, Isztambulba tart, és csak egyszer tankol Gerhard Plattner egy 2,5 literes… Tovább olvasom