Délmagyar logó

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 21°C | 30°C Még több cikk.

Az izgatott László Boldizsár és a világhírű sztártenor

Szeged – Izgatott voltam, de így van ez, ha egy ilyen kaliberű művésszel találkozik az ember. A nagy emberek egyébként is megtartják a két lépés távolságot, Plácido Domingo ötméteres körzetében először remegett a lábam – mesélte László Boldizsár, a Szegedi Nemzeti Színház operaénekese.
A múlt héten – a Pécsen megrendezett Operalia verseny utolsó napján – Villányban költött el egy hatfogásos vacsorát a Bock pincészet gyönyörű teraszán Plácido Domingóval és annak 40 fős delegációjával.

Boldizsárt a vendéglátó család hívta meg, régi jó barátok. Mindenképpen be szerették volna mutatni Domingónak, aki Boldizsárt Baltazárnak szólította, magyar nevének kiejtésével ugyanis nem birkózott meg. A szegedi művész élete sorsszerű, ezt el is mesélte a tenornak: idén Szegeden ugyanazzal az operával debütált, amivel Domingo 40 éve, 1969-ben New Yorkban, a Metropolitanben. Akkor ő a legnagyobb tenor, Franco Corelli helyett ugrott be Cilea Adriana Lecouvreur című operájába. Azóta tartják komolyan számon a tenort. Ennek tiszteletére idén 40 év után újra eljátszotta a szerepet a MET-ben.

A hetvenesztendős tenor, Plácido Domingo és a szegedi operaénekes, László Boldizsár egy közös vacsorán ismerkedett meg. Fotó: DM/DV
A hetvenesztendős tenor, Plácido Domingo és a szegedi operaénekes,
László Boldizsár egy közös vacsorán ismerkedett meg. Fotó: Szentgyörgyváry Tamás

László Boldizsár idén negyvenéves, 1969-ben született. A véletlenek ellenére nem hisz a számmisztikában és a sorsban. Egyszerűen csak boldog, hogy találkozhatott a példaképével, aki nagyon közvetlenül viselkedett, dedikálta neki az Adriana kottáját, és sok sikert kívánt a karrierjéhez.

Olvasóink írták

 • 2. xstraightx 2009. augusztus 20. 02:24
  „Tisztelt szerkesztőség!
  Én csak annyit szeretnék ehez a cikhez hozzászólni, hogy ez mind szép, és jó ami ebben a cikkben ide le lett írva, viszont egy igen nagy kifogásom mégis csak akadna!!!
  Miközben a cikket olvastam és a képet néztem feltünt a kép készitőinek a monogramja...
  Igazából nem tudom kiket takarna ez a DM/DV monogram, de abban biztos vagyok h ezt a képet nem ők csinálták!!!!
  Ezt a képet konkrétan Szentgyörgyváry Tamás, és Ambrus fia készítette együttes erővel!
  Amit ide kiírtak az nem más kérem, mint megtévesztés, és bűncselekmény is egyben!
  Felkérem önöket erre az apró hiba mihamarabbi kijavítására!
  Köszönettel:

  Szntgyörgyváry Ambrus”
 • 1. pladominga 2009. augusztus 12. 12:03
  „Kedves Kancsár Tímea!
  Bár sok minden változott a világban, de az összeadás alapjai azért változatlanok ... ha már nem akadt egy lexikon, ahol kiírták volna ... 1941-hez az idén még CSAK 68-at kell adni!!! legalábbis az én számításaim szerint .... (mert a cikk, hozzátartozó képaláírással együtt további információkat szolgáltat)
  Tiszteletre méltó, hogy László Boldizsár adatait pontosan jegyezte le, de úgy gondolom talán ugyanennyit megérdemelt volna a "világhírű sztártenor" is.
  A vacsora fogásainak száma helyett, többet nyújtott volna, ha néhány szót ejtett volna mindkét művész munkásságáról ... vagy netán az apróról, aminek okán Domingo Villányban vacsorázott ...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Utolsó kívánság: például kőharmonika

Szeged - Elvesztett szeretteik emlékét sokan úgy akarják megőrizni az örökkévalóság számára, hogy az elhunytra jellemzőnek tartott sírkövet állíttatnak. Tovább olvasom