Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 21°C Még több cikk.

Az M5-ös építéséből származik a lerakott hulladék

Az autópályát építtető és üzemeltető AKA Zrt. szóvivője szombaton elismerte, hogy az M5-ös határig tartó szakaszának építéséből származik a Mórahalom és Röszke között engedély nélkül lerakott építési törmelék. A felelőst bírsággal sújthatják.
Az M5-ös határig tartó szakaszának átadása előtti napon pattant ki az építési törmelék ügye. A Fidesz–KDNP szegedi országgyűlési képviselőjelöltje, Balogh László március 10-én mutatta be saját dokumentumait a több ezer tonnányi építési törmelékről, amelyet állítása szerint engedély nélkül raktak le a Mórahalom és Röszke közötti két homokbányába. Lapunkban akkor arról is beszámoltunk, hogy az Alsó-Tisza-vidéki Környezet-, Természet- és Vízügyi Felügyelőség vizsgálja az egyébként környezetszennyezőnek nem bizonyult, de illegálisan lerakott törmelék ügyét. Megkerestük Garai Valériát, az utat építtető és üzemeltető AKA Zrt. sajtószóvivőjét is, aki azt mondta, hogy nem tud a hulladékról és a cég „nem érzi úgy", hogy a fölmerült ügy az ő kompetenciája lenne.

Az elmúlt szombaton az egyik kereskedelmi tévécsatorna híradójában Garai Valéria elismerte, hogy a két bányában lerakott hulladék az M5-ös határig tartó szakaszának építéséből származik. Az AKA szerint a hulladék 85 százalékban újrahasznosítható, a közeljövőben átválogatják és a környező települések belterületi útjainak építésekor útalapokba használják fel.

A környezetvédelmi hatóság igazgatója, Kardos Sándor korábban lapunknak elmondta, senki sem kért engedélyt a hulladék lerakására; megtalálták a bányák tulajdonosait, akik azt állították, nem tudják, honnan származik a törmelék. A hatóság tovább vizsgálódik, az illegális lerakásért felelőst bírsággal sújthatják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dúl a nagylaki finánc–csempész háború

Egyre több cigarettacsempészt fognak el a vámosok Nagylakon, a háborúnak azonban még nincs vége.… Tovább olvasom