Délmagyar logó

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Az ország minden tájáról jönnek a továbbképzésekre

Szeged - A 2F iskola nyelvtanárai az ország minden területéről havonta egyszer Szegedre érkeznek, hogy átadják egymásnak szakmai tapasztalataikat.
Négyfordulós előválogatón kell átmennie annak a tanárnak, aki a 2F iskola profi csapatában szeretne tanítani. Az ide jelentkezők szakmai felkészültségét, elhivatottságát és egyéniségét is nézik.

– Sok tanulónk munka vagy iskola után jön az órákra. Ilyenkor fáradtabbak, kimerültebbek. Ezért is fontos, hogy mosolygós, kedves és tanítani szerető tanárok várják őket – mondja Ördögh Erika, a szegedi 2F iskola igazgatója. Azt, hogy minden tanár a lehető legtöbbet nyújthassa az órákon, szakmai továbbképzéseken biztosítják. Ilyen volt a szombati workshop is, amelyre negyven tanár gyűlt össze, hogy átadják egymásnak szakmai tapasztalataikat.

Ezeken a továbbképzéseken gyakran külsős előadók mutatják be a nyelvtanítás legújabb módszertani fejlesztéseit, apró trükkjeit, amelyek használatával a lehető legtöbbet, és leghamarabb lehet kihozni egy nyelvet tanuló hallgatóból. A jövő hónapban például Andrew Wright tankönyvíró tart továbbképzést a gátlásokkal küzdő hallgatók sikeres tanításáról. – A nyelvet tanítók munkájában sem jönnek maguktól az eredmények. Nem elég egy egyetem elvégzése, vagy akár egy magas szintű nyelvtudás. Tanítani tudni kell, és ezt a szakmai tudást folyamatosan fejleszteni kell – hangsúlyozza az igazgató.

A módszerek elsajátításával a tanárok könnyed hangvételű órákat tudnak tartani, ahol a hallgatók is jól érzik magukat. A 2F szegedi központja a BME akkreditált nyelvvizsgahelye, ahol a hallgatók mintegy 320 óra alatt jutnak el egy középfokú nyelvvizsga szintjére. Ehhez az is nagy segítség, hogy általában négyen, maximum hatan vannak egy csoportban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb súlyos baleset a 43-as főúton

Fának ütközött egy BMW szombaton reggel a 43-as főúton, a sofőr a roncsba szorult Tovább olvasom