Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Az országban bárhol lehet szavazni

Péntek délután négy óráig lehet bejelenteni és igazolást kérni, ha az országgyűlési választások április 9-i, első fordulójában valaki különböző okok miatt nem „saját" szavazókörében akar vagy tud voksolni.
Szegeden a 129 ezer választásra jogosult közül tegnap délig 780-an jelezték, hogy lakcímüktől távol kívánnak szavazni. Közülük 175-en külképviseleten, 156-an pedig a megyeszékhelyen, de nem eredeti szavazókörükben adják le voksaikat. A 156-ból öten kórházban, negyvenen börtönben vannak.

Mózes Ervin ezeket az adatokat átlagosnak tartja. A szegedi önkormányzat jegyzője megjegyezte: Szegeden a 129 szavazókörben ugyanannyi jegyzőkönyvvezető és átlagosan nyolc-kilenc tagú szavazatszámláló bizottság várja a választókat. Ha nem eredeti választókörükben teljesítik megbízásukat, akár ők is bejelenthették, hogy lakcímüktől távol szavaznak.

A jegyző azt is elmondta, hogy a választói névjegyzék nyilvánosságra hozatala óta 351-en meghaltak.

Az elmúlt időszakban 368-an költöztek el Szegedről, és körülbelül ugyanannyian telepedtek le a megyeszékhelyen. Mózes Ervin azt mondta, az elmúlt évek adatait figyelembe véve ez is átlagosnak mondható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kampány exvezetők nélkül

Kampányában sem a jobboldal, sem a baloldal nem használja ki a rendszerváltás után megválasztott… Tovább olvasom