Délmagyar logó

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 20°C | 30°C Még több cikk.

Az orvosi képzés átalakításáról szóló javaslat készül a Dél-Alföldön

Az SZTE Általános Orvostudományi Karának dékánja elmondta, a résztvevők szerint a magyar egészségügy egyik legkritikusabb tényezője az orvosutánpótlás kérdése és elhelyezkedésük hazai kórházakban.
Az orvosi képzés  átalakításáról szóló javaslatcsomagot készítenek a kormány számára  a dél-alföldi régiós egészségügyi intézmények vezetői és a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) szakemberei - közölte az SZTE Általános Orvostudományi Karának dékánja szerdán a csongrádi megyeszékhelyen.   

Bari Ferenc a régió kórházigazgatóinak az orvosképzés  helyzetéről tartott tanácskozása után beszélt erről újságíróknak.  Elmondta: a résztvevők szerint a magyar egészségügy egyik  legkritikusabb tényezője az orvosutánpótlás kérdése és  elhelyezkedésük hazai kórházakban. Ezért elkezdtek kidolgozni egy  javaslatcsomagot, amelyet április-májusban szeretnének bemutatni az  egészségügyi kormányzatnak. 

A megbeszélés kiemelt témái közé tartozott az orvosképzés,  amely a megjelentek szerint jelentős átalakításra szorul. A cél az  lenne, hogy a hatéves képzésben kapják meg a leendő orvosok a  teljes értékű munkavégzéshez szükséges jogosítványokat, amelyeket  ma még csak a diploma megszerzése után, többhetes tanfolyamokon  szerezhetnek meg. 

Bari Ferenc hangsúlyozta, minél hamarabb el kell érni, hogy a  hatéves orvosi képzésbe beleférjen például a transzfúzió  bekötésének megtanítása vagy az, hogy az újraélesztést ne egy  tanfolyamszerű oktatáson kelljen a frissen végzett orvosnak  megtanulnia. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A minőséget kereste Gyöngyi és Hella

A minőséget kereste Gyöngyi és Hella
Hűséges Délmagyarország-előfizető nyerte lapunk Telekosár játékának újabb 25 ezer forintos vásárlási utalványát. Tovább olvasom