Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 21°C Még több cikk.

Az összefogás éve

Az összefogás évének nevezte 2006-ot Botka László (képünkön) a Közéleti Kávéház rendezvényén. A polgármester beszélt a Szeged 2015 programról, és hangsúlyozta: az állampolgárok számára a teljesítmény számít, nem az ígéretek.
A 2006-os választások ideje nem a csodavárás időszaka lesz. Mindegyik nagy párt volt már hatalmon, ezért nem az ígéretek, hanem a teljesítmény alapján választanak az állampolgárok – mondta tegnap Botka László, Szeged polgármestere a Közéleti Kávéház rendezvényén. A városháza dísztermében rendezett fórumon a polgármestert Tráser László rádiós szerkesztő-riporter kérdezte.

Botka László a dísztermet megtöltő szegediek előtt elmondta: hatalmas fejlődés előtt áll a város az unióban. A források megháromszorozódtak, a lakásállomány és a meglévő utak felújítása is finanszírozható EU-s pénzből. A Szeged 2015 programról szólva legfontosabb célnak a gazdasági fejlődést és a munkahelyteremtést, az ehhez szükséges húzóágazatnak pedig a biopolisz koncepciót nevezte a polgármester.

Hangsúlyozta: a kutatások eredményeit helyben kell hasznosítani.
Szeptember 19-ére befejeződnek a csatornázási munkálatok, az érintett utcák szilárd burkolatot kapnak. A beruházás 11 ezer ingatlant érint és 200 kilométernyi csatornát jelent – reagált a polgármester arra, hogy sok a panasz a munkálatokkal kapcsolatban. Elmondta: „felfordulás" idén is lesz, többek között megújul az Anna-kúti csomópont. Beszélt a polgármester a déli Tisza-híd megvalósításáról is, és az M43-as útról, melynek építése várhatóan 2007 tavaszán indul meg.

Botka László 2006-ot az összefogás évének nevezte. Elsősorban szegediek vagyunk, legyen másodlagos a pártszimpátia, ez az év a választások ellenére szóljon az együttműködésről – mondta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A nyugdíj forrásai

Soha nem lehet elég korán kezdeni a felkészülést a nyugdíjas éveinkre. Némi előrelátással és… Tovább olvasom