Délmagyar logó

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 21°C | 31°C Még több cikk.

Az ötösökre és a kétezer méterre ''gyúr''

Kiváló tanuló – kiváló sportoló a Tabán Általános Iskola volt hatodikosa, Báló Richárd. A tizenkét éves fiú – aki lapunk Szín 5-ös játékában vett részt – ikertestvérével, Martinnal indul a versenyszámokon. Idén a Maratoni Magyar Bajnokságon Ezüstérmesek lettek.
Báló Richárd szülei méltán lehetnek büszkék fiukra, hiszen a Tabán Általános Iskola volt hatodikosa a Magyar Köztársaság jó tanulója – jó sportolója cím birtokosa lett. Ötödikben és hatodikban is színötössel végzett, kedvenc tantárgya az informatika, a technika és a testnevelés.

Ricsi azon gyerekek közé tartozik, akik az iskolai kötelező feladatokat ügyesen össze tudják egyeztetni hobbijukkal, hiszen a szorgalmas fiú nemcsak a tanulásban, de a sportban is kiváló eredményeket ér el: évek óta kenuzik. Sokat köszönhet edzőjének, Kása Ferencnek, aki korábban Ricsi példaképét, Vajda Attilát is trenírozta.

Tavaly szinte záporoztak az aranyérmek a Báló családban, hiszen Ricsi ikertestvérével, Martinnal evezett. A fiúk kenu négyesben megnyerték a maratoni magyar bajnokságot, a diákolimpiát és a vidékbajnokságot. De négyesben nem lehettek országos válogatottak, ezért az ikerpár kenu kettesben is megmérettetett. Hogy jó a testvérek közötti összhang, az is bizonyítja, hogy a maratoni magyar bajnokságon ezüstérmesek lettek.

Ricsi elárulta, a tanulást nem is olyan nehéz összeegyeztetni a sporttal. Az iskola alatt naponta jár edzeni a sporttelepre. Délután kettőtől négyig evez. A leckéjét csak ezután írja meg. Nyáron több ideje jut kedvenc elfoglaltságára: a szünidőben kétszer is edz egy nap. A kenuzás számára nem csak hobbi: Ricsi célja, hogy profi sportoló legyen. Lételeme a víz, életét el sem tudná képzelni az evezés nélkül. Nyaralni is vízpartra megy majd a nagy család, hiszen Ricsinek ikertestvére mellett még két nővére is van.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Negyvenévesen diploma

Tovább olvasom