Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

''Az SZDSZ-en múlik a kormányalakítás''

A Fidesz rájött, hogy nincs esélye győzni, ha az SZDSZ bekerül a parlamentbe, ezért támadja a liberálisokat – mondta tegnap Szegeden Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke, aki szerint minden szabad demokratákra leadott szavazat győztes szavazat.
Kampányséta. Sándor Klára, Kuncze Gábor és Nagy Sándor a szegedi Kárász utcán. Fotó: Schmidt Andrea
– Az SZDSZ-en múlik a kormányalakítás – mondta tegnap Szegeden Kuncze Gábor, a liberális párt elnöke. Hozzátette: a Fidesz rájött, hogy nincs esélye győzni, ha az SZDSZ bekerül a parlamentbe, ezért mindent elkövet, hogy a szabad demokratákat kitessékelje a politikai életből. „Ennek egyik eszköze, hogy kijelenti: várja táborába a liberálisokat.
Érdekes tábor lenne".

A pártelnök kijelentette: megszaporodtak a politikai támadások a szabad demokraták ellen, elég csak „állandó szerzőjükre", Mikola Istvánra vagy Bayer Zsoltra, Semjén Zsoltra gondolni. „Április 9-én mutassuk meg, hányan vagyunk, hogyan vélekedünk az antiliberális gondolkodásról!"
Az SZDSZ nem örül annak, hogy ez a hang megjelent a 21. századi Magyarországon, de így legalább megmutatkozott a Fidesz igazi arca. „Lehullt a lepel, lefolyt a máz. Mikola István a második, Semjén Zsolt pedig a negyediken a listán. Ők jelenítik meg azt a politikát, amit a Fidesz a választók felé mutatna, ha kormányra kerülne. Ezért kell elküldeni őket ismét" – hangsúlyozta Kuncze, aki szerint minden SZDSZ-re leadott szavazat győztes szavazat.

A pártelnök a szabadságjogokról

Kuncze Hódmezővásárhelyen és Szentesen is tartott sajtótájékoztatót. Utóbbin elmondta: a választáson a szavazók arról dönthetnek, milyen jövőt képzelnek el Magyarországnak. „Olyat-e, ahol hatósági eszközökkel korlátozzák a szabadságot, ahol az egyedül élőket szingli hordáknak nevezik, ahol a liberálisokat ki akarják irtani a politikából, vagy olyan Magyarországot képzelnek el, ahol érvényesül a demokrácia, amelyik toleráns, szabad, nem szól bele állampolgárai magánéletébe".

– Szegeden egyértelmű: aki Botka Lászlóra, Ujhelyi Istvánra és Sándor Klárára szavaz, az a koalícióra szavaz – nyilatkozta Sándor Klára országgyűlési képviselőjelölt utalva arra, hogy itt közös jelölteket indítottak a szocialisták és a liberálisok.

Lapzártánkkor még tartott az SZDSZ rendezvénye a Szegedi Ifjúsági Házban, ahol Kuncze Gábor és a három szegedi jelölt várta a szavazókat. A fórumon a Molnár Dixieland Band zenélt. Arra a kérdésre, hogy nem okoz-e gondot, hogy Molnár Gyula, a zenekar vezetője egyúttal a Zöldek Pártjának jelöltje, Sándor Klára elmondta: Molnár profi zenészként lesz jelen az eseményen. „Azt remélem, ebből is látszik, hogy vannak olyan normális politikusok, akik nem feltétlenül a politikát tekintik az élet egyetlen dimenziójának".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Üzemmé alakult át a volt Móricz

Százötvenmillió forintos beruházással elkészült a Szegedi Szefo Fonalfeldolgozó Zrt. új telephelye a… Tovább olvasom