Délmagyar logó

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 5°C | 13°C Még több cikk.

Az SZTE a világ legrangosabb egyetemei között

Negyedik alkalommal készült el az úgynevezett Shanghaji-lista, a világ legjobb ötszáz felsőoktatási intézményének rangsora. A 2006. évi Shanghaji-listán a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) a 301–400. helyen áll.
Negyedik alkalommal készült el az úgynevezett Shanghaji-lista, a világ legjobb ötszáz felsőoktatási intézményének rangsora. A 2006. évi Shanghaji-listán a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) a 301–400. helyen áll a világ egyetemeinek rangsorában. A magyarországi felsőoktatási intézmények közül az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) került még be a válogatásba, szintén annak harmadik százas csoportjába.

A felmérés összeállításakor az egyes egyetemek oktatóinak számát arányosítják az idézettséggel, azzal, hogy a kutatóknak bizonyos folyóiratokban – mint például a Science és a Nature – hány publikációja jelent meg, illetve az intézmény öregdiákjainak és jelenlegi oktatóinak Nobel- vagy Field-díja is számít.

A shanghaji felmérést 2003-ban készítették el először, a Szegedi Tudományegyetem és a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem azóta is az ötszázas elitklub tagja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bontanak: eltűnt a Heavytex

Kereskedelmi központot építenek majd Újszegeden, a kenderfonó és szövőipari vállalat helyén. A több… Tovább olvasom