Délmagyar logó

2019. 06. 17. hétfő - Laura, Alida 20°C | 28°C Még több cikk.

Az SZTE figyelemmel kíséri a Nápolyban megsérült hallgatója állapotát

Szeged - A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) folyamatosan figyelemmel kíséri a Nápolyban május elején, ismeretlen körülmények között megsérült hallgatójának egészségi állapotát, de arról a szülők kérésére nem adhat felvilágosítást - tájékoztatott az intézmény csütörtökön.
A közlemény szerint az SZTE, miután értesült Nápolyban tartózkodó hallgatója sérüléséről, azonnal felvette a kapcsolatot a fogadó Federico II Egyetemmel. Pál József, a Nemzetközi és Közkapcsolati rektorhelyettes telefonon beszélt Massimo Marrelli rektorral, az SZTE Nemzetközi Mobilitási Irodája pedig állandó, napi kapcsolatban van a nápolyi egyetem külügyi munkatársaival.

A Federico II Egyetem nemcsak rendkívül segítőkész, hanem anyagi áldozatot is vállal a hallgató érdekében, fedezik ugyanis édesapjának kint-tartózkodását, és a hallgató hazautazásának költségét is vállalják - írták.

A SZTE Gazdaságtudományi Karának dékánja a fiatalember édesapjával tartja a kapcsolatot, így a szegedi egyetemnek folyamatosan friss információi vannak a hallgató egészségi állapotáról, de arról a szülők kérésére nem adhatnak felvilágosítást - hangsúlyozza a közlemény.

A hallgatóval történteket az olasz rendőrség vizsgálja.

Az SZTE közleménye felidézi: a közelmúltban súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba egy szegedi egyetemistát, aki Erasmus ösztöndíjjal tanul Nápolyban. Az Erasmus programjain immár tizenhárom éve vesznek részt a szegedi felsőoktatási intézmény hallgatói, s ez az első ilyen sajnálatos eset. Ebben a tanévben Erasmus tanulmányi ösztöndíjban 241, míg külföldi szakmai gyakorlaton 55 SZTE hallgató vesz részt 110 egyetemen 24 országban, 99 városban.

Az egyetem a kiutazás előtt felkészíti a hallgatókat arra, mit kell tenniük, ha bármilyen nehézséggel találják szemben magukat külföldön. A hallgatókat arra kérik: ha bármilyen problémájuk adódik, azt azonnal jelezzék a SZTE Nemzetközi Mobilitási Irodájának és a fogadóegyetem nemzetközi ügyekkel foglalkozó munkatársainak is. Minden kérés, probléma jelzése esetén azonnal kapcsolatba lép az intézmény a partnereivel, miként ez esetben is történt, hogy a hallgató a szükséges segítséget mielőbb megkaphassa - tartalmazza az SZTE közleménye.

A magyar diák Nápolyban, egyelőre ismeretlen körülmények között, május 6-án sérült meg. Azóta is intenzív osztályon ápolják, gyógyszeres kómában tartják az elszenvedett súlyos belső sérülések miatt. Magyar diáktársának beszámolója szerint agresszió áldozata lett, a rendőrség ezt azonban nem támasztotta alá.

A Corriere del Mezzogiorno című napilap ügyet követő újságírója múlt pénteken azt mondta, hogy nevüket elhallgatni kívánó kórházi források szerint a magyar fiatalember végtagja nem tört el, de fején, tüdején, hasfalán ütéseket szenvedett el. Az olasz újságíró tájékoztatása szerint tanú nincs, a sérült az egyetlen, aki el tudná mondani, pontosan mi történt.

Olvasóink írták

  • 1. smalltown 2011. május 19. 18:27
    „jobbulast!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Támogatás a polgárőröknek

Minden évben támogatja a szegedi polgárőr egyesületeket a város önkormányzata. Tovább olvasom