Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Az SZVSE rója a köröket a pálya körül

Szeged - Megindultak a találgatások azzal kapcsolatban, hogy a vasutas sportegyesület (SZVSE) az utolsó pillanatban miért nem pályázott a Szeviéppel közösen a Tisza-parti stadionra, holott erről megállapodtak.
Vajon ki (más) szemelte ki az SZVSE birtokában lévő, a plázával szemközti értékes telket – kérdezgetik városszerte. Szokol Lajos „pletykáról nem nyilatkozik".

A vasutas sportegyesület egy felújított, huszonegyedik századi sportlétesítményt kapna saját lerobbant területéért cserébe – ennek részleteit a Szeviép és az SZVSE által aláírt opciós szerződés, valamint egy megállapodás tartalmazza.

Azt is elhatározták, hogy együtt vesznek részt a város által kiírt közbeszerzési eljáráson az eladásra meghirdetett Szeol-pályára. Nem így történt. Szokol Lajos, az SZVSE elnöke korábban azt nyilatkozta lapunknak, azért nem vett részt a pályázaton, mert több, általuk támasztott feltétel nem teljesült. 5,4 hektáros területet kértek, ehelyett a város csak 4,3 hektárt hirdetett meg.

A Szeviép viszont az SZVSE által kért telekméretre pályázott – ez jogilag rendben is van, hiszen lehet egy pályázatban többet vállalni, több pénzért, csak kevesebbet nem.

Ilyen most a sportpálya. Fotó: Schmidt Andrea (Képgaléria)

Miért nem felel hát meg a sportegyesületnek a teljesen felújított terület, az ezerfős lelátó, a nyolcsávos futópálya, a birkózócsarnok, a szuper öltözők – a mintegy 800 milliós felújítás végeredménye?
– Van egy érvényes szerződés a Szeviéppel, azt kell betartani – válaszolt Szokol szűkszavúan.

– Megfelel az SZVSE-nek a Szeol-pálya?

– Igen, azokkal a feltételekkel, amelyek az opciós pályázatban szerepelnek.

Szeviép: mindent teljesítettünk

Pistrui László szerint a Szeviép mindent teljesített, amiben az SZVSE-vel megállapodott: arra a telekméretre pályázott, amelyet az egyesület megjelölt. „A szerződő feleknek nem kell szeretniük egymást, viszont nem is akadályozhatják a munkát" – fogalmazott a cégtulajdonos. Pistrui elmondta, felszólította az SZVSE-t kötelezettségei teljesítésére, az ügyet rövidre akarja zárni. S várja a pályázat eredményhirdetését.

– Amennyiben mégsem teljesülnének a feltételek, és maradna a lerobbant sportlétesítményük, mi lehet az egyesület jövője?

– Ezzel nem foglalkoztunk, mert Pistrui László (a Szeviép meghatározó tulajdonosa – a szerk.) azt mondta, hogy minden feltételt gond nélkül teljesít.

– Az egyesület meddig tudja magát fenntartani pénz nélkül?

– Semeddig, hiszen aki nem fizet, annak elzárják a gázt. Osztunk-szorzunk, takarékoskodunk. Nincsenek közüzemi tartozásaink, csak Pistrui Lászlónak vagyunk adósak 30 millió forinttal.

– Azt is hallottuk, hogy az egyesület kivonulna egy külterületre, és másnak adná el a Szeviép ajánlatánál több pénzért a mostani pályát.
– Pletykáról nem nyilatkozom, ez nem tartozik ide, nekünk van egy érvényes szerződésünk, és nem foglalkozunk mással. Megvárjuk a szegedi közgyűlés döntését, akkor lesz egy helyzet, és majd annak megfelelően kezeljük a kérdést.

Olvasóink írták

36 hozzászólás
12
 • 36. behódoló 2008. április 29. 15:39
  „A cikket Fekete Klára írta.
  És a kérdés hozzá: Azt, hogy jogilag rendben van ki mondta? Ha Pistrui gondolatát folytatja, akkor hiteltelen, mert ő valóban gonodlhatja azt, hiszen azért adta be így (mint egy félnótás). Ha az újságíró véleménye, akkor állásfoglalás, és 1. műfajtévesztés veszélye áll fent, hiszen ez nem jegyzet, 2. alátámasztást, hivatkozási szubjektumot, objektumot kell keresni és "beidézni" a cikkbe. Pl: jogilag oké, mert a közbeszerzési pályázatokat szabályzó törvénynek ez és ez a paragrafusa ezt kimondja. Vagy: jogilag oké, nyilatkozta nekünk Kisjános Szilárd a jogi kar professzora, alkotmánybíró. Vagy jogilag oké, erősítette meg nekünk Ferdinánd Árpád Ernő a közbeszerzési Hivatal vezérezredese.
  Így ez a cikk SZÉGYELNI VALÓ PROPAGANDA, DE SZERINTEM EZT KLÁRIKA IS TUDJA, CSAK EL KELL TARTANIA A CSALÁDOT. EZ AZ Ő MENTSÉGE. BÁR, MENTSÉGE MINDENKINEK VAN, MIKOR BEHÓDOL.
  És bocsi a személyeskedésért de le kellett írnom, név nélkül, hiszen én is behódoló vagyok. Az egy kasztban lévők pedig nyugodtan fikázhatják egymást. Csak most nekem van igazam.”
 • 35. Kékfekete Partizán 2008. április 29. 11:28
  „Délmagyarosoknak: Komolyan mondom komócsini módszerekkel dolgozik a lap, a rázós témákhoz senki nem adja a nevét, azt mindig a "munkatárs" írja. Bravó, éljenenek az ismeretlen, névnélküli délmagyaros űjságírók!!! Pol-pot megye bennetek él tovább.

  a legnagyobb tré a cikkben:

  "A Szeviép viszont az SZVSE által kért telekméretre pályázott - ez jogilag rendben is van, hiszen lehet egy pályázatban többet vállalni, több pénzért, csak kevesebbet nem. "

  Ugye ezt nem kell elhinnem. Fnoman szólva ez nem igaz és nincs jogilag rendben. Egy pályázati kiírás, kötelezően alkalmazandó feltételeket tartalmaz, attól eltérni nem lehet.
  Ha 4,3 hektárra írnak ki vmit és te 5,4 hektárra adod be a pályázatot, akkor, 1. hülynek néznek, hogy olvasásértési gondjaid vannak, 2. kukában landol az egész dokumentáció...

  mondom normális esetben...

  HAJRÁ SZEGEDI FOCI!”
 • 34. cupák 2008. április 28. 12:26
  „Gratulálok a hozzászóláshoz.Látom,olvasom az érveket.Sajnálom a körülötted lévőket,nehéz lehet így élni.
  Szegény foci,mit vétett vajon????”
 • 33. focit akaró 2008. április 28. 03:42
  „Nem baj...!! akkor is mi nyerünk!! és lessz újra foci szegeden!!! csak nem ilyen troger gyökér bandával,mint akik most vannak hatalmon meg akik mást akarnak..!! (szeviép=geciép,Pistrui,Szentgyörgyi st..!! ) ennyi!! :D”
 • 32. cupák 2008. április 28. 01:55
  „Tibi!

  Látod itt a baj."ejha" barátunk hozzászólása,trógerezése minősíti a beírását.Hogy lehet ilyeneket eltűrni?
  Szomorú hogy csak a politikai mocsok jön felszínre.

  Labdarugást féltők fogjátok már fel,hogy a SZEOL pálya helyét senki más nem akarja megvenni!!!!!ha most nem lesz változás minden csak tovább fog rohadni.Nem fog javulni semmi,csak romlani!Az miért jó?

  A kézi támogatása nem több mint a foci,vedd oda az összes csapat és pálya fenntartást is,és már nagyon máskánz néznek ki a számok.

  Fejlődés kell,nem a posvány.
  /Vagy hozni kellene az új milliárdos befektetőt.De hol van???/”
 • 31. ejha 2008. április 27. 20:05
  „Oda egypár grundot terveznek, grund = dühöngő!

  Ezt mondta ez a szerencsétlen alkohoista alpolágrmester is, és ennyi a foci korszerűsítés szegeden!”
 • 30. madártej 2008. április 27. 19:00
  „ejha, minek oda stadion, ahol foci sincsen? Ami volt, az átvitték Borsodba, az utánpótlás nevelésnek itt annyi, bár, hallottam, hogy Dlusztus tárgyal az eko-parki kitelepülésről, az ottani szoci vezérrel. Majd meglátja, aki megéri, hogy mi lesz ebből?”
 • 29. ejha 2008. április 27. 15:48
  „Joy te tróger!

  Én csak azt mondom nem először, ha el akarja adni a város a SZEOL pályát akkor tegye, DE AZT A PÉNZT MÁSHOL NYOMJA BELE A FOCIBA, EGY MÁSIK TELKEN ÉPÍTSENEK FEL EGY MODERN STADIONT, SENKI NEM FOG EGY ROSSZ SZÓT SE SZÓLNI!

  Ne a szart fessék ki, hanem építsenek abból a pénzből egy kisebb ám normálisabb pályát!
  Ez még a szeviépnek is munka lenne!

  Utánna senki nem fog a város iylen tervei ellen kifeküdni az útra, de addig hidd el balhé lesz!”
 • 28. kontra 2008. április 27. 15:01
  „joy!

  Ki beszél itt focimecssről?”
 • 27. tibno 2008. április 27. 14:07
  „joy

  a z álltalad sreretett kézilabda közpénztámogatásA sokszorosa a labdarÚgának,mégis tisztelettel beszélek róla,bár több paraméterben/utánpotláskorú sportolók száma,eredményei,a felnött csapatban játszó saját nevelésű,szegedi születésű játékosokszáma/sokkal eredményesebbek vagyunk.
  A te tényeket mellöző rágalmaid,piszkolodásaid meg minősítik a jellemed.

  HAJRÁ SZEGEDI LABDARÚGÁS,VESSZEN A KORRUPCIÓ”
 • 26. joy 2008. április 27. 12:59
  „[24] ejha.

  Szavaid szomorú lekliállapododról tanúskodnak.
  Nem tűzgéllek rád illő jelzőkkel, csupán azt kérdezem:

  Milyen alapon követeltek közpénzből pályafölújítást a szegedi sehol-fociért?
  Ahhoz, hogy valaki is kérhessen, előbb adni kellene!
  Mit ad a városnak az általatok követelt "fejlődés"?
  Látszik a szikkben, annak képein, ott a foci, aHUN a pályák állapota:
  Undorító!

  Azok, akik ezen állapot fönntartását követelik a fejlődés helyett, Szeged és minden tisztességesen adózó polgár ellenségei!”
 • 25. joy 2008. április 27. 12:53
  „[5] re- Kontra
  Mikor volt említésre méltó focimeccs utoljára Szegeden?”
 • 24. ejha 2008. április 27. 12:52
  „Joy te provokátor!

  Azt a szart ott a plázánál és az Etelka sori szart nem felújítani kell hanem el kell adni az árán a kluboknak és abból majd ők építenek stadiont a külvárosban!  Ennyi, ne a városvezetés nyúlja le a pénzt, vagyis inkább a szeviép város!

  Érthető???”
 • 23. joy 2008. április 27. 12:49
  „Ki, milyen pénzből újítaná föl a SzVSEe pályát?”
 • 22. Vizilabda fan 2008. április 26. 23:06
  „Emlékszem még a 99-es pnb-s meccsekre, mennyien voltunk kint, imádom a focit, és a vízilabdát!

  Sok sikert a fociszurkolóknak, és sok kitartást, sikerülni fog a tervetek mert ti szívből csináljátok, ők pedig a pénzért!”
 • 21. id Blum László 2008. április 26. 19:56
  „Miért adná oda Szokol ÚR a mitegy milliárdos SZVSE telkét egy bizonytalan SZEOL pályáért, 240millió forintért, mivel egy kis telek 14-16Mft. A SZEOL pálya üressen nem hasonlitható, hiszen a csere csak a pálya területéről szól. A 30mft-os tartozást bármelyik bank kapásból átválalja a több hektáros terület jelzálogaként.Ha SZVSE elakarja adni a területet bármikor többet kap érte mint amit igértek érte.”
 • 20. torjozs 2008. április 26. 17:51
  „Most ezt a cikket nem értem!!! Kinek, mi köze gozzá, hogy a SZVSE miért mondta vissza? Saját tulajdonukkal azt csinálnak amit akarnak!!! Én is visszaléptem volna! Hogy képzelik, hogy becsapják őket; sem területileg nem nagyobb sportpályát kaptak volna, és még másoknak is biztosítani kell a sportolást? Ne vicceljünk! MI az, hogy XXI. századi pályát kaptak volna? Ezer lelátós pálya mióta XXI. századi???”
 • 19. tfn 2008. április 26. 14:53
  „a földhivatalban bárkinek lehet betekintési alapon megnéznie kié a pálya,azután már tisztábban is lehet láni a dolgokat,mint találgatnia,ez nem ki mit tud-...”
 • 18. upases 2008. április 26. 13:37
  „Tudjátok a fejétől bűzlik a hal ... és én szeretném ha egy normális újságunk lenne újra Szegeden ... tehát ha valaki kiiktatja (bármily módon és én is szívesen segítek) Szeplőt ... ´lesz egy kóla´!”
 • 17. upases 2008. április 26. 13:31
  „Előrebocsátom én imádom a kézit és minden meccsen ott vagyok, de ...
  ... nem értem ezt a város vezetést illetve a Szeviépet, mivel a focit is szeretem.
  Csináltak (sok jó játékost igazoltak) és üzemeltetnek egy nagyszerű kézilabda csapatot (tehát sportszeretők), viszont a focit teljesen el akarják nyomni a városban? Miért?
  Srácok becsüllek titeket, hogy tüntettek a pályák megmentéséért! Ha ezeket is eltörlik, nem lesz hol focizni a kis srácoknak!
  Remélem a SZVSE is kitart, biztos ki tud alkudni egy jobb ajánlatot (a Szeviéppel vagy mással) a stadionjára, mondjuk úgy, hogy ne SZEOL pályára kerüljön, hanem egy új (tényleg modern) sportcentrumot tudjon magának építeni!”
36 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Járőröztünk az áradó Tiszán

Szeged - Áradás idején több a munka a Tiszán – feltételeztük, s járőrözni kísértük a vízi… Tovább olvasom