Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Az új év első bombariadója Szegeden

Szeged - Ismét bombával fenyegettek Szegeden a Széchenyi téren, ezúttal a Zsótér házat kellett kiüríteni. Az Államkincstár, a Szeged étterem és egy bank is érintett volt a kiürítésben. A rendőrök ezúttal sem találtak robbanó szerkezetet. Később közölték, mely mobilszámokról érkeztek a bejelentések.
A rendőrség egyelőre annyit árult el, hogy ismét női hang telefonált. Az ismeretlen telefonáló azt állította: az egyik kereskedelmi bankban helyezett el robbanószerkezetet. A rendőrök nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre. A környéken a gépkocsiforgalom folyamatos, utcát nem kellett lezárni. A villamosok is zavartalanul közlekednek.

Legutóbb tavaly, december 31-én volt bombariadó Szegeden és Hódmezővásárhelyen. Egy ismeretlen telefonáló mindössze annyit közölt: bomba fog robbanni az UniCredit Bankban. Mivel ilyen bankból több is van Csongrád megyében, mindegyik pénzintézetet, a szegedieket és a hódmezővásárhelyit is kiürítették. Robbanó szerkezetet akkor sem találtak a tűzszerészek.

2009 első bombariadója Szegeden

Az elmúlt időszakban ez már a tizedik bombariadó Szegeden. A hívások mindegyike utcai telefonfülkéből érkezett, a fenyegető az egyik esetben a bomba típusát is megjelölte. A tűzszerészek eddig egyetlen esetben sem találtak robbanószerkezetet.

A rendőrség a kora délutáni órákban sajtóközleményt adott ki, amelyben közlik mely mobilszámokról érkeztek a bejelentések, illetve nyomravezetői díjat ajánlott fel. Ezt közöljük:

Sajtóközlemény

Közveszéllyel fenyegetés vétsége miatt folytat nyomozást a Szegedi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az elmúlt időszak bombariadói ügyében.

A Csongrád Megyei Rendőr- főkapitányság Vezetője valamennyi ügyben egységesen 100.000-100.000,- Ft nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki olyan érdemi információval segíti a nyomozást, ami az elkövető kilétének megállapításához vezet. Főkapitány Úr a díjkitűzést továbbra is fenntartja.

Mivel a telefontársaságtól kapott információk ellenőrzése eredményre nem vezetett, a Szegedi Rendőrkapitányság ezúton közzétesz öt mobiltelefonszámot. A nyilvános fülkék mellett ezekről a számokról jelentették be a közelmúlt bombafenyegetéseit:

- 70/645-1468
- 70/645-5561
- 70/645-1497
- 70/645-1256
- 70/523-0421

Kérjük, hogy az elkövetők mielőbbi elfogása érdekében mindenki ellenőrizze ezeket a számokat a telefonkönyvében!

Kérjük, hogy aki a mobilszámok használójáról érdemi információval rendelkezik, hívja a Szegedi Rendőrkapitányságot a 107-es vagy 112-es telefonszámon.

A rendőrség a bejelentő személyi adatait a büntetőeljárás szabályainak megtartásával – kérésére – zártan kezeli.

Olvasóink írták

52 hozzászólás
 • 52. flexsnake 2009. január 23. 16:38
  „Na az IMEI amivel sokra nem mennek, ugye már az említett tucattelefonok, valamint a lopott telefonok miatt.
  Minden száz lopásból jó ha egyet bejelentenek...Mondván úgysemj lesz meg.
  A biztonsági kamerák felvételeit a jól emlékszem a jogszabályra akkor maximum 30napig lehet tárolni. De a bevett szokás hogy max 1hét. Nincs az már meg tuti.”
 • 51. nyomdasz63 2009. január 23. 14:06
  „Ha benzinkúti gagyi telefon,mely számúak melyik kúton lettek eladva,csak nem t.om meddig "él" a kutak kamerafölvétele?”
 • 50. szamika 2009. január 23. 09:01
  „ha olvasod,jó lenne ha abbahagynád,ne pazarold az adófizetők pénzét!!!,ha te is az vagy ,a saját pénzedet is pazarlod!!!”
 • 49. Zsoltee0716 2009. január 22. 17:16
  „Na hát csak halad ez a melo a rendörségnek, bár erre annyit hogy bírói végzéssel adatokat adhat ki a telefon társaság, ha van eszük akkor magán számról felhívják öket.Telefonba sztem ha van Sim kártya ott a min. hogy személyit kérnek, ha nem kérnek akkor lehet a telefon társaság ellen indítani egy eljárást. ja és mellesleg a központ tudja hol van a telefon(ezt arra is lehet használni ha vki eltünik).A telefon mindig a legközelebbi alálllomáshoz jelentkezik be, Szegeden van egy pár alállomás sok részre oszlik Szeged.Nyugalom mindenkit tudnak hogy hol vagyunk ugyan így az IP cím is ezekben a technologiákban nem lehet bujkálni, ez nem a valóság!!”
 • 48. nagypappa 2009. január 22. 04:00
  „Nelly

  A Voda nem régiben árusított Pl. a benzinkutaknál 4 vagy 5 ezer ft-ért gagyi telefonokat 500 Ft lebeszélhetőséggel. Én is vettem az unokámnak. Erre nem kellett semmiféle regisztráció.
  Ha ilyet vásárolt az elkövető akkor egy darabig lehet keresni. Nem hiszem, hogy elkövetne olyan hibát, ezekről a hívószámokról beszélgetést kezdeményezzen. Akkor már van támpont. Mert ha egy regisztrált számot is felhívott a tulajtól lehet tájékozódni, tudja-e ki volt a hívó fél
  Valószínűleg intelligens őrült az elkövető.
  Viszont nem lehet szegény ember, ha van neki ennyi kidobni való pénze telefonra.”
 • 47. dova 2009. január 22. 01:40
  „"Mivel a telefontársaságtól kapott információk ellenőrzése eredményre nem vezetett, a Szegedi Rendőrkapitányság ezúton közzétesz öt mobiltelefonszámot."

  Ezt a részt nem igen értem 2009-ben, akkor, amikor pl. a BM az egész országos internet hálózatot tudja figyeli. No persze ez az ijesztgetősdi sem normális dolog.

  Szerintem nem megfelelő mód kérte a rendőrség a Vodától az adatokat.

  Kis gondolatébresztő:
  A regisztrált PREPAID tulajdonosok kiléte teljesen mindegy - lopott telefon SIM-je, eladott, elajándékozott, elhagyott, SIM stb.
  A feltöltő személye is irreleváns lesz, ha lejárt vagy nullás egyenlegek tartoznak a SIM-ekhez.
  Lényeges lehet a készülék IMEI száma, amit a hálózatra feljelentkezéskor nyom, mert abból kiderülhet, hogy mennyire "profi" az illető. Ha fake/grey az IMEI (tört/duplikált szoftver) akkor is érdemes leellenőrizni, mert összekötheti a fenti számokat. Kiderülhet, azonos készülékben használták-e a SIM-eket, hogy egy illetőről/csoportról van-e szó vagy különálló elkövetőkről.

  A következő, a kártyákra bejövő hívások logja. Mert ugyebár csak az hívhatta, aki nagy eséllyel tudta hogy kinél csörög. Ebből gyorsan lehet nyomni egy iwiw-hez hasonlatos kapcsolati ábrát és előrébb lesznek.
  A kimenőket is lehet esetleg ellenőrizni megerősítésként, hogy tuti kölcsönös az "ismeretség".

  Nem lesz mindenkinek "kósza" telefonja. Nagy arányban vannak a névhez köthető telefonszámok. Már "csak" őket kell körbekérdezni/felhívni és rá fognak "mutatni" a tettesre.

  Jobban belegondolva, a fenti infókhoz valószínűleg nehéz még hatóságként is hozzájutni, de ez egyben megnyugtató is lehet, hisz ez az adataink biztonságát is jelenti egyben.”
 • 46. Zuperman 2009. január 21. 22:01
  „Látom sok a hozzáértő személy, aki nézi az amúgy érdekes krimiket (CSI. Miami helyszínelők, NCIS. NY CSI)!
  Bár nem lenne rossza ha kicsit félretennék azt a nézetet, hogy körbenézek és ott a bűnös! És azért van ott, mert a filmekben is ott szokott lenni!
  Jelentkezzenek a rendőrségen és szálljanak be a nyomozásba, hiszen tudják magukról, hogy megtalálnák, nem úgy mint a sok töketlen zseka!”
 • 45. hehe 2009. január 21. 20:34
  „BUMMM . MÁR FELIS ROBBANT A BOMBA . IGY FOG ROBBANI A TÖBBI IS .”
 • 44. tüsök 2009. január 21. 20:19
  „nelly
  Kizártnak tartom,hogy ez a barom ne akarná végignézni azt a cirkuszt,amit okozott.Különben mért csinálná.Neki bizonyára ez jelenti a teljes testi kielégülést.”
 • 43. wad 2009. január 21. 20:06
  „vissza kell hívni a számokat :)”
 • 42. nelly. 2009. január 21. 19:36
  „tüsök, honnan gondolod, h azért, mert 2 helyen ott volt ő tette? lehet h ő már akkor heted-hét határon jár, mert nem maradna ott e helyszínen, mert mivan ha valaki felismeri. Igaz, a tanár sem az előtte puskázót veszi észre, hanem az utolsó padba lévőt...”
 • 41. nelly. 2009. január 21. 19:32
  „-70/645-1468
  - 70/645-5561
  - 70/645-1497
  - 70/645-1256
  - 70/523-0421

  nos:
  - mind vodkás, ami nem lehet véletlen, valószínűleg egy embernek több telefonja van annál a szolgáltatónál, esetleg ez egy csoport volt.

  -a 645 egy "ismétlődő motívum" ami az első négy számban jelen van, ami nem véletlen, mert az utolsó 4 számjegy az választott szám. általában a showműsorokban van az, h az alapszám ugyan az és az utolsó számjegyeit változtatják a játékosok szerint. nos, itt úgylátszik volt 4 játékosunk, vagyis négy szám, ami lehtett egy emberé is.
  ha ez egy kártyának a neve, akkor valószínűleg akkor igényelték ezeket a telefonokat, amikor forgalomba volt az a kártya. ha megnéznék a szerződéseket, talán ott lehetne a nevük is.
  de mivan ha ezeket lopták, vagy kézről-kézre járt? valószínű nem hülyék, szeretik ezt a macska-egér fogócskát játszani a szegediekkel.
  az utolsó is vodás, bár az nem kapcsolódik szorosan a többihez.
  ha ezek szolgálati telefonok, akkor a rendőrök maguknak csinálják a munkát, vagy szolgálati telefont akkor osztanak, h nézzék a gyanús dolgokat és telefonáljanak vele. és ha esetleg valakinek megérzése támadt, tárcsázta a rendőröket....”
 • 40. szeged1 2009. január 21. 17:58
  „Kedden hajnalban le fújtak gázsprével két dolgozni induló fiatalt az utcán. Idézem a cikket erre.
  A rendőrségi szóvivő annyit közölt, hogy szinte minden kollégája ezen az ügyön dogozik, a rablás olyan bűncselekmény, amely csökkenti a lakosság biztonságérzetét.
  :-))))))) ja. csökkenti a biztonságérzetet. A robbantás meg az életet.Vagy az nem annyira nagy baj? Nincs is itt szükség a segítségre. Én nagyon úgy látom.”
 • 39. tüsök 2009. január 21. 17:54
  „Valaki egyszer már felvetette,hogy a helyszínen fotókat kellene készíteni.Jó ötletnek tartom.Az a baromarcú biztosan ott áll a tömegben és jót röhög a markába.Kicsit hosszadalmas de a képek összehasonlításával talán ki lehetne szűrni az elkövetőt.Csodálkozom,hogy a telefonszámok nem vezetnek az elkövető nyomára.”
 • 38. szeged1 2009. január 21. 17:50
  „Kérnénk a nőröl a hangfelvételt.”
 • 37. flexsnake 2009. január 21. 17:35
  „De legalább olvassák az oldalt mert mikor valaki beírta hogy miért nem adják ki a számokat, hírtelen megjelent 3 megyei oldalon :D”
 • 36. flexsnake 2009. január 21. 17:31
  „minden BM-es vodás. Elöszőr a westelnél volt kedvezményes tarifájuk majd egységesen a vodánál van minimális díjuk.
  A szolgáltató kiadja az adatokat nyomozás miatt de ha ezeket mondjuk a déliapróban eladták, már nincs nyoma hogy ki vette és használta.Imeit ne tessék belekeverni mert az csak a telefon azonósítója.
  Szerintem ezeket a számokat is csak onan tudják hogy kiirta a sajátjuk :D
  Könyörgöm egy illetékes mondja már meg hogy a francba nem lehet tudni, kié ez a pár szám?
  Még titkosítottat is simán meg lehet tudni csak ügyesnek kell lenni.”
 • 35. flexsnake 2009. január 21. 17:25
  „a 645 az ajándékkártya ha jól emlékszem és alapban 500ft volt az elsőkőn rajta aktiválni kamu adatokkal is lehetett de a kézbesítése postán ment. Hogy nem lehet tudni hogy kinek a nevén van a szám?
  1. ma magyarországon minden vásárolt mobilszámhoz tartozik szerződés még a feltöltőshőz is mert annélkül nem adható távközlési szolgáltatás.
  2. a számhordozáskor is vándorolnak az adatok, nem vesznek el
  3. a 3 szolgáltató símán be tudná lőni hogy éppen melyik adótoronyra csatlakoznak fel ezek a számok, így 2méteres pontosággal a helyzete is megadható.
  4. mi az hogy nem vezetett eredményre? Hogyhogy nem? Meg sem nézték?
  5. ha ezek vásárolt másodtulajdonos kártyák, akkor is van nyoma hogy kb. kinek adta el.”
 • 34. GAgyi 2009. január 21. 17:13
  „Az IMEI szám alapján nem lehet elindulni? Persze ha átütötték...vagy bejelnetett lopott teló...

  Az meg, hogy 70-es szám, még nem biztos hogy voda....Nekem is 70-es és nem voda...”
 • 33. Mathiasking 2009. január 21. 16:57
  „Lehet, hogy a zsaruk teszik a hülyét? Így legalább több pénzt lehet kifizetni a túlórákért. Burkolt béremelés! Egyébként a fakabátok flotta telefonja is Vodafonos!”
52 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mikrobusz hajtott egy villanyoszlopba Szegeden

Szeged - Egy mikrobusz villanyoszlopnak ütközött szerda reggel Szegeden a Gábor Áron utcában. A balesetnek egy súlyos és egy könnyű sérültje van. Tovább olvasom