Délmagyar logó

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 30°C Még több cikk.

Az új intézmény segítheti a fiatalok helyben tartását: szakképző iskolával gazdagodott Mórahalom

Mórahalom - Pénteken adták át a Homokhátság új szakképző iskoláját Mórahalmon. Nógrádi Zoltán polgármester azt mondta, az új iskola megépülése meghatározó a város jövőjére nézve.
Egy éve tették le a Szegedi Szakképzési Centrum Tóth János Mórahalmi Szakképző Iskolája alapkövét. Az azóta eltelt hónapok alatt felépült és megnyílt a Homokhátság új szakképző iskolája. Pénteken, egy évvel az alapkő letétele után hivatalosan is átadták az épületet.

Az ünnepi beszédek és a szalagátvágás előtti sajtótájékoztatón Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettesi feladatokat ellátó államtitkára unikálisnak nevezte az iskolát Mórahalmon. – Komoly fejlődésen ment át a magyar gazdaság. A munkaerőpiac igényei növekednek, a kormányzat az oktatásban látja a jövőt. 10 milliárd forintot költöttünk intézmény-felújításra az elmúlt két évben. Ez az iskola komoly igényt elégít ki, biztosítani tudja a térség szakemberellátását – mondta az államtitkár.
Szakképző iskolával gazdagodott Mórahalom. Fotó: Frank Yvette - GALÉRIA
Angyalné Kovács Anikó, a Szegedi Szakképzési Centrum főigazgatója úgy fogalmazott, történelmi tett az iskola felépítése. – Életem egyik legkiemelkedőbb pillanata ez. További fejlesztéseket tervezünk, amelyek reméljük, segítik a fiatalok helyben maradását – mondta a főigazgató.

Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere az iskola történetének felelevenítésével kezdte beszédét. Szóba került az intézmény névadója, Tóth János piarista szerzetes, aki az első tanyai iskolákat alapította a térségben. – A mai alkalom történelmi mértékű, a város fejlődésének pillére. Remélem, tíz év múlva látható lesz, milyen hatalmas erőt képvisel egy város életében az iskola – hangsúlyozta a városvezető.
Szakképző iskolával gazdagodott Mórahalom. Fotó: Frank Yvette - GALÉRIA
Az ünnepélyes szalagátvágás előtt és a beszédek után Mórahalom város köszönete kitüntetést adott át Nógrádi Zoltán Angyalné Kovács Anikónak. Makra István, nyugalmazott pedagógus a képviselő-testület díszoklevelét vehette át.

Az intézmény kulcsait jelképesen a kivitelező, Bauszer Kft. ügyvezetője, Laczkó József tulajdonos-ügyvezető adta át Kismarczi Zsolt tagintézményvezetőnek és Kocsis Nati 9. a osztályos tanulónak. Mórahalom új szakképző iskoláját Joó Balázs plébános és Zsódi Viktor piarista atya áldotta meg.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több százan kaptak élelmiszercsomagot

Több százan kaptak élelmiszercsomagot
Több száz csomag tartós élelmiszert osztott ki rászorulóknak a Karitáció Alapítvány pénteken. Tovább olvasom