Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Az üllési Hegedűs Noémi ecopolys vállalkozása nem indult be

Hiába nyert tizenkétmillió forintot érő közös vállalkozást márciusban Magyarország legismertebb vállalkozóival az üllési Hegedűs Noémi, az Ecopoly című műsorban megígért támogatást a mai napig nem kapta meg.
Az üllési tanyán a tervezett kétszáz birka helyett még mindig csak Noémi állatai legelésznek. Fotó: Frank Yvette
Lassan fél éve már, hogy Hegedűs Noémi egy tévéműsorban lehetőséget kapott arra, hogy Magyarország legsikeresebb üzletembereivel indíthasson közös vállalkozást. Az üllési birkatenyésztő nő az RTL Klub Ecopoly című műsorában meg tudta győzni a zsűrit arról, hogy van értelme befektetniük egy kétszáz állatból álló tenyészetbe, melyeket szabadon tartanának, legeltetnének.

Erdélyi Zsolt, a Monoconsulting nevű alternatív médiavállalkozás tulajdonosa, Zoób Kati divattervező, Lázár Vilmos, a CBA áruházlánc tulajdonosa, Szabó Gál András, a Webreklam.hu fapados online médiaügynökség igazgatója, Sztanó Tamás, a budapesti LeRoy és Tom George étteremlánc alapítója és társtulajdonosa, valamint Kutvölgyi Pál, a Brokernet csoport egyik alapítója és társtulajdonosa a kért 10 millió forint helyett 12 milliót ajánlott fel egy közös cég létrehozására, melytől Noémi minimálbéres fizetést és a nyereség harminc százalékát kapja meg. A műsor képernyőre kerülése után, áprilisban a nő úgy nyilatkozott lapunknak: a cégbírósági bejegyzés után reméli, hogy pár héten belül beindulhat az üzlet.

Csakhogy az üzlet még most, augusztus végén sem indult be. Az Üllés melletti tanyán még mindig ugyanaz a huszonhárom birka legelészik, melyek Noémi saját tulajdonában vannak – és voltak már a műsor felvétele előtt is. A fiatal nő pedig már megtalálta az ideális birtokot is, ahol a gazdaságot be lehetne indítani, ám addig nem mer belevágni a telekvásárlásba, amíg ilyen bizonytalan a vállalkozás beindulása.

Még az üzemeltető céget sem hozták létre

Szerettük volna kideríteni, közel fél év alatt miért nem indulhatott be még mindig a közös vállalkozás, melyet a televízió-műsorban, nagy nyilvánosság előtt az Ecopoly vállalkozói megígértek. Mint megtudtuk, a műsort sugárzó RTL Klub-nak ehhez semmi köze. A leendő cégek – így Noémi birkatenyészetének üzemeltetésére is – külön konzorciumot hoznak majd létre. Majd, ugyanis öt hónap alatt még ez sem valósult meg. Ennek okáról a majdani Ecopoly Konzorcium jövőbeni igazgatóját is megkérdeztük, ám megkeresésünk után egy héttel sem kaptunk még tőle választ.

– Az utolsó információm az volt, hogy azért nem indították el a cégalapítási kérelmet, mert meg akarták várni a július elsejei jogszabály-módosítást, ekkortól ugyanis jóval kedvezőbbek a feltételek – mesélte Noémi. – Csakhogy azóta is eltelt már lassan két hónap. Eleinte még kerestek az Ecopoly konzorcium képviselői, mostanra azonban teljesen eltűntek. Egy ideje pedig már el sem tudom őket érni telefonon.

A bizonytalanság miatt a fiatal nő saját gazdaságában is nehéz helyzetbe került. Mivel folyamatosan ígérgettek neki, az utolsó pillanatig halogatta például a kaszálást és bálázást, hiszen ha létrejött volna a közös cég, ennek költségeit már meg kellett volna osztani. Fejleszteni sem éri már meg neki, így továbbra is ugyanazt csinálja, mint a műsor előtt: nevelgeti néhány birkáját, és álmodozik egy komolyabb állományról.
A furcsa körülmények ellenére Noémi továbbra is bízik abban, hogy egyszer még közösen gazdálkodhat hazánk legnevesebb üzletembereivel.
– Megbízhatónak tűntek, és úgy láttam, érdekelte is őket a birkatenyésztés – mondta. – Azt sem hiszem, hogy 12 millió forintért, ami nekik csupán aprópénz, kockára tennék a jó hírüket, és visszalépnének attól, amit egyszer már megígértek. Szerintem egyszerűen csak arról van szó, hogy addig tologatták ezt az ügyet, amíg végül teljesen ellaposodott. Remélem, ez nem jelenti azt, hogy teljesen elfelejtették.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szabadtéri ráadása: Csoportterápia

A szabadtéri „levezető programjaként" szombaton este fél 9-től az újszegedi szabadtéri… Tovább olvasom