Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Az usánkától a kutyapótlóig

A hideg idő beköszöntével egyre többen próbálgatnak-vásárolnak sapkát. A legtöbben az egyedit keresik, de a rózsaszín szőrcsomókkal kínált darab még a sapkakedvelő lányoknak is cikisnek tűnt. A sálak és kesztyűk iránt egyelőre visszafogottabb az érdeklődés.
A hideg idő beköszöntével Szegeden is megkezdődött a sapkavásár. Fotó: Segesvári Csaba
Az egy négyzetméterre jutó sapkák, sálak és kesztyűk száma a Cserepes sori piacon kívül a Széchenyi téri karácsonyi vásáron a legmagasabb. Nemcsak azért, mert a hidegebb idő beköszöntével egyre több ember húzta fel tökfödőjét – szinte minden második pavilonban kínálják a tél nélkülözhetetlen kiegészítőit.

Sapka van svájci, mici, retro – bojtos kis hópehelymintákkal megbolondítva –, elegáns ezüstróka és megannyi formájú és fazonú szívet és fejet melegítő. Ezertől (hópelyhes) huszonnyolc ezer (ezüstróka) forintig. Dzsingisz kán utódai pedig bizonyosan vad örömtáncot lejtenének, ha meglátnák, alig több mint ötezer forintba kerül az a vastag szőrkarimájú, sisak formájú, amit bizonyosan az egykori mongol divatnak megfelelően készített el a forgalmazó. A vásár citromdíját az a rózsaszín sapka érdemelte ki, aminek tetején csimbókokban állt a szintén ebben a színben pompázó műszőr. Soczó Gabriella ezt a darabot egyszerűen kutyapótlónak minősítette. Hozzátette, ha ilyenben látna valakit mászkálni, bilit húzna a fejére, hiszen ennél a darabnál az sem lehet cikisebb.

Csere - tíz év után

A Cserepes sori piacon nézett új sapkát magának Nagy Istvánné. – A régit még tíz éve vettem Budapesten. Megérett a cserére – mondta, miközben a készletet mustrálta. Bár a paletta itt is széles volt, a nyugdíjas hölgy mégsem talált megfelelőt magának. Ugyan hosszú ideig szemezett egy sárga-rózsaszín-zöld csíkos bojtos sapival, végül mégsem vásárolta meg. – Túl szűknek vélem mindegyiket. Most, hogy lenne rá pénzem, hihetetlen, hogy nem találok olyat, ami normálisan néz ki – mondta el véleményét a több száz darabból álló kollekció előtt.

A főiskolás lány Zagyi Orsolyával nézelődött az egyik árusnál. Mivel tegnap volt a névnapja, Orsi egy fehér színű horgolt sapkával lepte meg barátnőjét. A lányok bevallották, szeretik a divatos darabokat, főként ruhájukhoz választják a megfelelőt. Orsinak szép számmal van raktáron belőlük – barátja nagymamája szorgalmasan kötögeti neki a fejfedőket. – Lehet, hogy letöri a kezemet, hogy akarok venni egy másikat – morfondírozott a lány, miközben hosszasan szemezett egy szőrmével kibélelt, hosszú szőrmefülekkel ellátott darabbal. Az usanka, merthogy arról volt szó, igen népszerű a vásárlók körében. – Inkább az egyedit keresik az emberek de akkora a választék, hogy szinte nincs is két egyforma darab – tudtuk meg Nagy Melindától. A kereskedő megjegyezte, bár nem védi a fület, a drágább kalapok iránt is sok az érdeklődő. – A megasztáros Szabó Eszter divatot teremtett a kalapjaival, azóta sok fiatal lány próbálja fel ezeket – mondta Nagy Melinda.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csúcsüzemben a kifőzdék

A hosszú ősz és a remek gyümölcstermés miatt óriási forgalmat bonyolítanak le a Szeged környéki… Tovább olvasom