Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Az utcán várnak az ebédre

Szeged - Az utcán állnak sorban a hőségben az ebédjükre váró rászorulók a megyeháza oldalában. Az étkeztetésüket biztosító cég tulajdonosa igyekszik komfortosabb körülményeket biztosítani: árnyékolót szereltetett fel, hamarosan pultot tesz ki.
– A megyeháza Török utca felőli oldalán, a tűző napon 50–60 ember áll sorban mindennap 10 és 12 óra között, hogy megkapja az ebédjét – írta szerkesztőségünknek olvasónk. Panaszkodott: a hőségtől sok idős ember szenved. Egyetlen ablakon adják ki az ételt az utcára. Van, aki 10–15 ételhordót visz – kénytelen a földre pakolni.

Bittó Árpád, a megyeházi éttermeket üzemeltető és a szociálisan rászorulók étkeztetését biztosító cég tulajdonosa elmondta: tud a problémáról, és mindent megtesz azért, hogy komfortosabb körülményeket biztosítson. – Hosszú éveken keresztül a Mérey utcai átadóhelyiségben kapták meg az érintettek az ebédet. Majd lehetőségem nyílt arra, hogy ezen az oldalon teraszt alakítsak ki. Az új vendéglátóhely miatt vehetik át az ebédet az érintettek a Török utca felől. A közelmúltban árnyékolót szereltettem fel. Ideiglenesen asztalt, pultot teszünk ki. Azt azonban nem értem, miért jönnek ide már reggel az emberek, ha az ebédet csak 10 órától adjuk ki. Ha órákat állnak itt, nem csoda, hogy rosszul lesznek – magyarázta Bittó Árpád. Hozzátette: a cukorbetegek egy ideje az emeleten, az étteremben kapják meg az ebédet – ezzel is csökkentették a sort.

Megtudtuk: az ÁNTSZ, az Állat-egészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Állomás szakemberei a napokban jártak a helyszínen. Mindent rendben találtak.

Olvasóink írták

 • 6. Kisg 2011. június 25. 07:03
  „5-re: hagynál sokakat éhezni, hogy mások ne tudjanak mutyizni? Kiöntöd a gyereket a fürdővízzel. Megoldás kellene, nem ilyen megjegyzések.”
 • 5. bánki 2011. június 24. 09:59
  „Lásd. Béke Tanszék, Hóbiárt, Irinyi és társai.

  Mindenkinek vannak ,,rászoruló" ismerősei, lakótársai.

  Nem érdemes túlragozni ! Nagy pénzkidobás és seft az egész ,,szociális" védőháló.”
 • 4. Kisg 2011. június 24. 07:32
  „Ezt valóban inkább személyre szóló kiszállítással lehetne megoldani. Egy tipp: írja egy másik cikk, hogy kevés a diákmunka. Nos, lehetne diákoknak fizetni, ha rászorulók címeire ételt szállítanak. Sok idős, vagy mozgáskorlátozott nehezen oldja meg a bevásárlást, ebben is segíthetnének. A fiatal amellett, hogy keresne, láthatná, hogy az élet nem csupa buli meg holiday, képet kapna arról is, hogyan élnek azok, akik kevésbé szerencsés "lapjárást" kaptak az élettől. Talán szolidárisabbak lennének az idősekkel, szegényekkel, fogyatékosokkal, miután közvetlen kapcsolatba kerülnének. És jól járna a másik oldal is, mert nem csereberélnék ki az ételét az alapján, mennyit jattol a "jóságos" szállítónak :-(”
 • 3. dodó 2011. június 23. 11:00
  „Inkább azt kellene vizsgálni, mennyire "rászorulók"!”
 • 2. jozko 2011. június 23. 10:37
  „Szerintem is qrvára embertelen, hogy nem viszik a helyükbe - akár 10 - 15 adagot is!

  Az embertelen körülmények egyik hatásos módja lehet az ingyen ebéd megszüntetése:
  konkrétan és átvitt értelemben is.”
 • 1. info 2011. június 23. 09:46
  „"Van, aki 10-15 ételhordót visz - kénytelen a földre pakolni."-AZONNAL LEÁLLÍTANI! ÉS ÍGY VISZIK KI A KUNCSAFTOKHOZ??!! Nem egy alkalommal láttam az utcán ilyen illegális ételkihordókat, kerékpárral megállva amint csereberélték a menüt kinek mit -kinek mit nem .”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rózsaünnep Szőregen

Szeged - Négy helyszínen, tucatnyi programmal várja az érdeklődőket a XIII. Szőregi Rózsaünnep… Tovább olvasom