Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Az utolsó nyári lubickolás a SZUE-ban

Szeged - A nyár utolsó hétvégéjén is dugig telt az újszegedi Ligetfürdő. A majd negyven fokban, aki csak tehette, az élménymedencében áztatta magát. Idén, a szokatlanul meleg nyárnak köszönhetően, húsz százalékkal nőtt a Szegedi Fürdők Kft. árbevétele.
Egy nagy szürke batár, egy Mercedes, egy megállni tilos és egy elszállításra figyelmeztető tábla fogad bennünket az újszegedi Ligetfürdő bejáratánál. A csodajárgány tulajdonosa biztosan nem szerethet strandpapucsban slattyogni az utcán – gondoljuk, miközben a jegypénztár ablakához lépünk a nyár utolsó szombatján. – Kora délutánig 1300-an váltottak jegyet és mivel sok bérletes is lejött, jónak mondható ez a mai nap, mint ahogyan az egész szezonra sem panaszkodhatunk – árulja el a pénztáros, Molnárné Piroska.

Néhány vendég nem jutott messzire a strandon, a bejárathoz közel, egy asztalt körbeülve táboroztak le. A háromfős társaság römipartiját mi sem zavarjuk, inkább tovább megyünk a medencék felé. A hatalmas hőség ellenére a 37 Celsius-fokos termálmedencében is sokan áztatják magukat. Ők bizonyára kevésbé szeretik a hőmérséklet ingadozást, lévén a hőmérő higanyszála is hasonló értéket mutat. Az úszómedencében tempózók kevésbé boldogok, akkora a vízben a tumultus, mint egy új áruház nyitásakor: két-három karcsapás után biztosan belegabalyodnak valakibe.

Az igazi élvezet: az élményfürdő. A városi sportigazgató, Mezei Richárd nagyfia, a 11 éves Bendegúz is így gondolja. Két cimborájával, a Teimel fivérekkel, a 9 éves Dániellel és a 12 esztendős Márkkal legalább hetente kétszer járnak a Ligetfürdőbe.

– A csúszdaparkot nem lehet megunni. Egy nap alatt ötvenszer biztosan megmásszuk a lépcsőket a srácokkal, hogy csúszhassunk. A mély vízbe is szeretünk ugrálni, meg a forgó is klassz – hadarja fülig érő szájjal a Pick Szeged bajnoki aranyérmes kézilabdázójának a fia. Majd barátaival szaladnak is tovább – bedobni egy lángost. Ebből egy sima 200 forintba, egy sajtos-tejfölös háromszázba kerül. A vattacukorért ugyanennyit kérnek, az apukák egy korsó Borsodit 280 forintért ihatnak.

Rekordbevételt hozott a kánikula

– A meleg nyárnak köszönhetően idén több mint húsz százalékkal nőtt az árbevételünk. A legtöbb vendéget a Ligetfürdő vonzotta, ahol a hőségriadós napokon hatezren is megfordultak – mondta el a Szegedi Fürdők Kft. minőség- és környezetirányítási vezetője, Gömöri Csilla. A partfürdő kempingjének 80 százalék felett volt a kihasználtsága, főleg az apartmanokat keresték a város vendégei.

A pancsolás fontos kellékei közül a vízi pisztoly 780, az úszógumi 900 forintba kerül. A 4800 forintos szörfdeszkáért vagy a 3500 forintos felfújható vízi repülőért valószínű, hogy még a legakaratosabb csemetének is sokat kell nyafognia a szülei előtt.

Akiknek a medence és a csúszdapark nyújtotta élmény nem lenne elég, azokkal szabadidő-szervezők foglalkoznak.
– A gyerekek imádják a matricafestést, a gyöngyfűzést, a tésztaékszer-készítést és a magragasztást, sokszor már nem is tudunk leültetni mindenkit. Főleg, ha az apukák is rákattannak a kézműves-foglalkozásokra – mondja Kis Brigitta.

A Pipicz család idén először jutott le a Ligetfürdőbe. A családfő, István szerint sokkal tisztább a strand, mint korábban.
– Ebéd után jöttünk le, és mondhatom, remekül érezzük magunkat: a fiunk nem is akar hazamenni – közli a lakatos férfi.

Tölcséres Istvánné gyakoribb vendég a strandon, ha csak teheti a családjával együtt a Ligetfürdőben kapcsolódik ki.
– Már reggel nyolckor itt vagyunk, és addig maradunk, amíg ki nem löknek. A nagy meleg miatt hűtőládával is felszerelkeztünk: szendvics, bambi és sör is került a pakkba – sorolja a csomag tartalmát az áruházi pénztáros.

Már öt óra is elmúlt, amikor kilépünk a forgóajtón. A medencék még pezsegnek az élettől: mintha a strandozók nem akarnának hazamenni a nyár utolsó hétvégéjén. Néhányan még csak most váltják a belépőjegyüket. Odakinn megint kikerüljük a CLS-t. Sem a kocsit, sem pedig a megállni tilos táblát nem vitték el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ételmérgezés gyanújával kerültek kórházba Kiskundorozsmáról

Három gyermeket és egy felnőttet szállítottak kórházba ételmérgezés gyanújával Kiskundorozsmáról -… Tovább olvasom