Délmagyar logó

2019. 05. 25. szombat - Orbán Még több cikk.

Az utolsó pillanatban vált ingyenessé az új sztrádaszakasz

Az utolsó pillanatig kérdéses volt, hogy ingyenes lesz-e az M5-ös autópálya szombaton átadott új 15 kilométeres szakasza. A gazdasági tárca sajtófőosztálya tegnap az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkbe: „Az M5-ös autópálya új, március 11-én átadott, Szeged-észak– Röszke országhatár közötti szakasza díjmentes."
Az 55-ös és az M5-ös csomópontja madártávlatból. Fotó: Auner Amadé
Múlt héten kedden, az M5-ös autópálya Szeged és a röszkei határátkelőhely közötti szakaszának átadása előtt öt nappal hivatalosan még senki nem tudott arra a kérdésre válaszolni, hogy a járművezetőknek fizetni kell-e a határt és a röszkei csomópontot összekötő autópálya-használatért. Lapunkban már szerdán felvetettük, hogy nehéz helyzetbe kerülnek azoknak a járműveknek a vezetői, akik nem szeretnének alig 15 kilométernyi, Szeged és az országhatár közötti autópálya-használatért matricát vásárolni. Hozzátettük: ugyan megtehetik, hogy a röszkei csomópontnál mennek fel az M5-ösre, vagy jönnek le onnan, de ezért a nyúlfarknyi, másfél kilométerért is kockáztatják a pénzbüntetést.

A múlt héten még fizetős volt a tábla az elkerülőn. Fotó: Karnok Csaba
Az M5-ös autópálya új szakaszának átadása előtt két nappal, március 9-én a gazdasági minisztérium sajtófőosztálya azt közölte lapunkkal, hogy „az M5-ös autópálya Szeged-észak–Röszke országhatár szakasza díjasként kerül forgalomba helyezésre." A gyors váltásra nem kaptunk érdemi magyarázatot.

Balogh László független országgyűlési képviselő, a KDNP–Fidesz-MPSZ közös jelöltje pénteken sajtótájékoztatót tartott, amelyen bejelentette: a szegedieknek drágább az autópálya, mint a kecskemétieknek vagy a budapestieknek, ugyanis az említett két városban megoldották, hogy legalább a körgyűrűig ingyenesen használhassák azt az autósok.
Az autópálya átadásának napján, március 11-én Gyurcsány Ferenc miniszterelnök már azt jelentette be, hogy senkinek nem kell matricát vásárolni, az M5-ös új szakasza ingyenes.

A gazdasági tárca sajtófőosztálya tegnap az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkbe: „Az M5-ös autópálya új, március 11-én átadott, Szeged-észak– Röszke országhatár közötti szakasza díjmentes."


Nem kell letérni

A Magyarországra belépőknek nem kell megszakítaniuk útjukat, nem kell letérniük az M5-ös autópályáról, hogy autópálya-matricát vásárolhassanak. Németh Zoltán, a Kiskunhalasi Határőr Igazgatóság szóvivője elmondta: már a határ túloldalán, Horgoson, illetve a röszkei határátkelőhelyen az IBUSZ-irodában is lehet venni valamennyi magyarországi autópályára érvényes matricát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Használt mobilok

Továbbra is vevők a használt mobilokra a szegediek, noha az utóbbi években jelentősen esett az új… Tovább olvasom