Délmagyar logó

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 16°C | 25°C Még több cikk.

Azt is vizsgálja Palkovics, hogyan hasznosul majd a lézerközpont

Azt is vizsgálja Palkovics, hogyan hasznosul majd a lézerközpontSajtóbejárás az ELI-ben. Fotó: Karnok Csaba
Az oktatási államtitkárt decemberben nevezték ki az ELI Science Park projekt oktatási, kutatási és gazdaságfejlesztési koncepciójának kialakításáért felelős kormánybiztosnak.
Az országban két  jelentős kutatás-fejlesztési célú infrastruktúrafejlesztés kezdődött el: Szegeden, az ELI Science Parkban, lézerkutató-központ  épül, Zalaegerszegen pedig a világon egyedülálló járműipari  tesztpálya valósul meg - hangsúlyozta Palkovics László oktatási  államtitkár, kormánybiztos pénteken Zalaegerszegen.    

Palkovics Lászlót decemberben nevezték ki a vezető nélküli, valamint az elektromos hajtású járművek fejlesztésében és  gyártásában való magyar részvétel koordinálásáért, továbbá az ELI  Science Park projekt oktatási, kutatási és gazdaságfejlesztési  koncepciójának kialakításáért felelős kormánybiztosnak. 
 
Az államtitkár pénteki sajtótájékoztatóján kiemelte: a két  fejlesztés olyan szakmai, tudományos vállalati környezetet hoz  létre, amelynek sokszorozó hatása lesz. Hozzátette: feladata ezért  nemcsak az, hogy a tesztpályával, valamint a lézerközponttal  foglalkozzon, hanem azt is vizsgálja, hogyan hasznosul a  magyaroknak a két - világszinten is kiemelkedő - kutatásfejlesztési  központ.

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A mínusz 15 fokot az autók is megérzik - tippek, ha nem indulna a járgány reggel!

A mínusz 15 fokot az autók is megérzik - tippek, ha nem indulna a járgány reggel!
Hasznos tanácsok. A zár jégoldóját a zsebünkben tartsuk, ne a kocsiban. Tovább olvasom