Délmagyar logó

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

B. Nagy: Minden eddiginél nagyobb a tét az EP-választáson

Reméli, hogy idén lényegesen többen mennek el szavazni, mint a korábbi EP-választásokon.

– Az európai parlamenti választások eddig nem voltak különösebben fontosak a magyarok számára, idén azonban minden eddiginél nagyobb a tét a voksoláson – mondta lapunknak B. Nagy László. Az országgyűlési képviselő tudatta: az aláírásgyűjtésekkor arra is felhívják a választőpolgárok figyelmét, hogy a nemzet jövője szempontjából nem mindegy, hogy ki lesz az a 21 képviselő, akik a következő öt évben Brüsszelben dolgoznak.
 
– Májusban a nemzetre kell szavazni a nemzet megmaradása érdekében, és nem szabad hagyni, hogy a bevándorláspárti erők egyesült Európát csináljanak a kontinensből – hívta fel a figyelmet a képviselő. Reményét fejezte ki, hogy a tét komolysága miatt idén lényegesen többen mennek el szavazni, mint a korábbi EP-választásokon.
 
B. Nagy elmondta azt is: a múlt héten az Interparlamentáris Unió (IPU) Magyar-Szerb Baráti Tagozatának elnökeként Belgrádban a szerb nemzeti szószólóval együtt találkozott az EU integrációs bizottság tagjaival, illetve Szerbia külügyminiszteréve, Ivica Dacic-csal. Este Szabadkán pedig Pásztor Istvánnal, a Vajdasági Magyarok Szövetsége elnökével találkozott. Vele közösen dolgoznak azért, hogy a Szerbiában élő kettős állampolgárok is minél többen vegyenek részt a választásokon. – A határon túl, nem uniós államban élő magyarok most először vehetnek részt EP-választáson – hívta fel a figyelmet B. Nagy. Hozzátette: reményei szerint ők most ugyanolyan aktívak lesznek, mint tavaly az országgyűlési választásokon voltak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Teltházas jótékonysági koncert az IH-ban: a gyerekklinika kap ágyakat a bevételből - fotógaléria

Teltházas jótékonysági koncert az IH-ban: a gyerekklinika kap ágyakat a bevételből - fotógaléria
Szombaton tartotta hagyományos jótékonysági koncertjét a Gyógyító Angyal Alapítvány. Tovább olvasom