Délmagyar logó

2019. 03. 27. szerda - Hajnalka 3°C | 12°C Még több cikk.

Baga ringbe szállt

Megjelent lapunk egykori munkatársa, Bagaméry László Ring – a Folies Bergere-től Joe Bugnerig című kötete, amely az újság hasábjain is megjelent riportokat, portrékat, interjúkat gyűjtötte csokorba.
Kérdem én: található Szegeden vajon egy picinyke szeglet, ahol Baga (már megbocsásson: de lehet ő „hivatalosan" bármennyire is Bagaméry László, egykori hírlapos, délmagyaros, délvilágos, páholyos újságíró, neve akkor is Bagaként karcolódik e város falába) nem húzott volna még maga alá széket? Hogy aztán maga elé kapja jegyzetfüzetét, megropogtassa golyóstollát, s egyetlen, nagy, mindent elsodró lendülettel rávesse magát riportalanyára, a témára. És kiderítse, garantáltan öt percen belül: ugye, mi jó barátok vagyunk. Induljunk hát kéz a kézben elsiratni, megváltani, sarkaiból kiforgatni a világot.

Baga 36 éves újságírói pályafutása során bizony élt adottságával, a szakma ezernyi fortélyával. Így születhettek azok a riportok, portrék, amikkel kibélelte „Ring – a Folies Bergere-től Joe Bugnerig" című, nemrégiben megjelent új kötetét. A Bába és Társa Kiadó gondozásában kiadott könyvet lapozva az olvasó is egy asztalhoz ülhet Michel Gyarmatyval, a párizsi revükirállyal, Joe Bugnerral, a Szőregről elszármazott profi bokszolóval, áldott emlékű, humorfaragó Boncz Gézánkkal, Nixon amerikai elnök testőrével, John Dorával, hogy csak néhány nevet említsek a szereplők közül.

Bagaméry László éppen olyan kedélyesen kifaggatott művészt, politikust, bűnözőt, mint mondjuk építészt vagy pincért. Ám a feszesen szerkesztett sorokból is átsüt az a rajongás, amivel leginkább a sportot babusgatja a szerző. Akitől joggal várják ismerői, hogy egy igazán érdekes sorsú szögedi polgár portréját föltétlenül fesse meg. Momentán Bagaméry László újságírót ajánlanám neki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hamisan vádolják Szegedet hadisírok rombolásával

Szegedi és Bács-Kiskun megyei temetőkben orosz hadisírokat számolnak fel – egy moszkvai lap… Tovább olvasom