Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Bagolykeszegek a Tiszából

Valóságos népünnepély jellege van az újévi horgászversenynek, amelyet a Szegedi Herman Ottó Horgászegyesület szervez meg a Tiszán évről évre a Sárga üdülőtelep és a tápéi téli kikötő találkozásánál. Tegnap reggel több százan szurkoltak a huszonhat résztvevőnek.
Eredmények

Az újév első horgászversenyét – melyen huszonhatan vettek részt, szegediek és hódmezővásárhelyiek egyaránt – Erdei Attila nyerte, 290 grammnyi hallal, a második helyezett Pataki Lajos lett 110 grammos eredménnyel. A harmadik helyen Szűcs Tamás végzett 80 grammal, a negyediken pedig Becsei József 60 grammal. 
Tömegelés-zsibongás a tápéi Sárga üdülőtelepen. A Szegedi Herman Ottó Horgászegyesület évről évre megszervezi az esztendő legelső horgászversenyét. – Árad a víz, zavaros – mondja Schreiter Tibor, az egyesület ügyvezető alelnöke a verseny kezdetén, a várható eredményeket latolgatva –, s ez nem használ a halak kapókedvének. De a keszegnek ilyenkor is jönnie kell – teszi hozzá. És a keszeg jön is! Erdei Attila, a nemzetközileg is számon tartott szegedi versenyhorgász haltartójában már két bagolykeszeg is lebeg; „arckifejezésükben" tényleg van valami bagolyszerű. A folyó sárgán siet, uszadékokat hoz, sirályok köröznek a kikötő és az élővíz összefolyása fölött, s áradásszagot hoz a szél. Persze, ez az áradás nem veszélyes, arra viszont elég: a halak evés helyett azzal legyenek elfoglalva, hogy ne sodorja el őket a víz. Volt már olyan újévi horgászverseny is, amikor három kiló hatvan deka halat fogott Erdei Attila – ám akkor csöndesen-lassan ballagott a folyó.

A versenyen Papp András, a megyei FVM-hivatal halászati felügyelője is jelen van: örül annak, hogy élőhagyománnyá lett a Herman-kezdeményezés. Miközben megy a horgászat, az egyesület ügyvezető elnöke a parton főzött korhelylevest ellenőrzi. Felesége fahéjas-borsos-szegfűszeges forralt bort készít, a szép számmal jelen lévő gyerekeknek pedig teát. Mert nagyon sok gyermek is szaladgál a parton: horgászattal beoltott, résztvevő vagy nézelődő szülők csemetéi. Ballai Ferencné ugyan horgász – nem is akármilyen, már tizenhét kilós amurt is fogott, a Balatonon pedig országos horgászversenyt nyert –, most csupán a férjét kísérte el. – Imádunk horgászni mindketten, akkor is, ha fogunk, akkor is, ha nem. Egy a fontos: vízparton vagyunk.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Petárdázások és egy sajtlopás volt az összes rendbontás

Szeged belvárosában petárdadobálók miatt indult szabálysértési eljárás, a Pulcz utcában egy… Tovább olvasom