Délmagyar logó

2019. 07. 20. szombat - Illés 17°C | 30°C Még több cikk.

Bajor Imre játssza A víg özvegy Nyegusát

Szeged - Bajor Imre is fellép a Szegedi Szabadtéri Játékok előadásában, A víg özvegyben. Még sosem játszott a Dóm téri színpadon, mégis minden azt súgja neki: jó döntés volt elvállalnia Nyegus szerepét.
Bár a nyár még odébb van, Bajor Imre lélekben már most a Szegedi Szabadtéri Játékokon színre kerülő, A víg özvegy-produkcióban elvállalt szerepére készül. „Mediterrán, pálmafás pasas vagyok. Alig várom, hogy a próbák előtt bejárhassam Szeged belvárosát, az éttermeket, a gyönyörű tereket." Saját bevallása szerint az esetek többségében „ragaszkodik a nyaraihoz", hogy azokat pihenéssel, feltöltődéssel töltse, de most nem volt kérdés, hogy elvállalja-e a Lehár-operettben Nyegus szerepét.

Kollégái is többször áradoztak neki a szegedi nyárról és a szabadtérin eltöltött időszakról, úgyhogy már csak ezért is volt feltétlen a bizalma az új helyzet iránt: az ország egyik legkedveltebb színésze ugyanis még sosem lépett fel a csillagtetős színházban. „Szegeden sokszor szerepeltem már, egyik szép emlékem a jó barátom, Gregor József születésnapján való fellépés. Ilyenkor azonban csak jövök és megyek, nem sok időt tudok a városban tölteni." Egy új színházban játszani pedig – azt mondja – mindig kellő motivációt ad az embernek.

Bajor Imre alig várja, hogy a Dóm téren játszhasson.
Bajor Imre alig várja, hogy a Dóm téren játszhasson.

A produkcióról ugyan még nem sokat tud, a színésztársak személye sem hagy kétséget afelől, hogy jó döntés volt elvállalnia a szerepet. Kedves kolléganője és állandó partnere, Hernádi Judit mellett többek között Haumann Péterrel, Molnár Piroskával játszik majd. A rendezőt, Kozma Pétert személyesen nem ismeri. „Ismerkedtem már a pályájával, és azt mondhatom: várom a közös munkát. Általában két-három mondat elég ahhoz, hogy nagyjából tudjam, hányadán állok valakivel." Megemlíti még, hogy mivel egy színész az élete során nagyrészt ugyanazokkal a rendezőkkel dolgozik, mindig jó érzés valami frissességgel találkozni.

Az előadásra szóló jegyeket már árusítják a REÖK-ben található Fesztivál Jegyirodában – itt üdülési csekkért is – és az ismert jegyértékesítő helyeken.

Köszönet a felajánlóknak

Rengeteg szegedi magángyűjtő jelentkezett a REÖK Közös értékeink című kiállítására szóló, korábbi felhívásra: ha birtokukban van a város jelentős művészeinek alkotásai közül akár csak egy is, gazdagítsák vele a szegedi képzőművészet több mint száz évét bemutató tárlatot. Annyi képfelajánlás érkezett, hogy legalább kétszer teltek volna meg a kiállítótermek. A szelektálás során most be nem válogatott alkotások tulajdonosainak a REÖK ezúton is köszöni a felajánlásokat.

(x)

Olvasóink írták

 • 8. tol 2011. február 05. 13:13
  „csúnya lenne, ha ezektől a dumáktól esne darabjaira a művész úr... Csak semmi álszenteskedés. Olyan, oszt kész. Aki akarja - megnézi, aki meg nem, az odábbáll.”
 • 7. Celtis 2011. február 05. 12:13
  „Gratulálok a jó szándékú hozzászólásokhoz...
  Én azt kívánom neki, hogy sok lelkesítő szakmai élményben legyen része és ezek lendítsék túl a problémáin.”
 • 6. papsajt 2011. február 05. 11:56
  „"Kollégái is többször áradoztak neki a szegedi nyárról és a szabadtérin eltöltött időszakról"- persze nem a szakmai kihívás miatt :) Haverok buli hanta
  KOKO,Whisky,csajok
  2 idényt lehúztam a szabadtérin, láttam ezt-azt.”
 • 5. tol 2011. február 05. 10:01
  „lássuk a medvét! A lityiről meg csak annyit: ki nem iszik az előadóművészek közül?! Ez egy ilyen szakma!”
 • 4. cselac 2011. február 05. 09:29
  „3ikkutas: ki tudja, lehet, hogy pont az kell :)”
 • 3. 3ikutas 2011. február 05. 09:23
  „Azért erre még ne igyunk, mint tudjuk nem sok kell már neki ahhoz, hogy munkaképtelen legyen-csak pár lityi- és lőttek az előadásnak.”
 • 2. cselac 2011. február 05. 09:18
  „Babar: igazad van, a Heti Hetes nem kellett volna, jobb lett volna a kaptafánál maradni.”
 • 1. babar 2011. február 05. 07:22
  „Miért nem marad a kaptafánál? Lsd: hetihetes..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szórakozóhelyek: belépés csak 18 felett!

Újra előzetes engedélyekhez kötik a szórakozóhelyek megnyitását. Tovább olvasom