Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 20°C Még több cikk.

Baka István-hét Szegeden

Szegedi otthonában, Mahler IV. szimfóniájának hallgatása közben, tíz évvel ezelőtt, 1995. szeptember 20-án halt meg Baka István. A József Attila- és Graves-díjas költő, író és műfordító emlékére rendeznek irodalmi programokból álló eseménysorozatot.
Baka István a Délmagyarországban
Kedden 19 órától a Bartók Béla Művelődési Központ Szalon sorozatában „Lapozz föl engem és leszek" címmel beszélgetést rendeznek Baka István barátai részvételével. Közreműködik: Mérő Béla (Zalaegerszeg), Hanák Ottó (Németkér), Kékes Gábor, Lányi Péter (Szekszárd), Balog József, Bombitz Attila, Darvasi László, Ilia Mihály és Szőke Katalin (Szeged).

Csütörtökön 19 órakor a Grand Café művészmozi vetítőtermében mutatják be a Tiszatáj Baka-életműsorozatának most megjelent második kötetét, amely prózai írásait és drámáit adja közre. A vendégek: Bombitz Attila, a kötet szerkesztője és Olasz Sándor, a Tiszatáj főszerkesztője. A Szekszárdi mise című kisregényből Orbán György előadóművész ad elő részletet.

Baka István emlékezete címmel irodalmi estet rendez pénteken 19.30-tól a szegedi régi zsinagógában a költő nevét viselő alapítvány és a MASZK Egyesület. Az első részben fellépnek az „Én itt vagyok" vers-, énekelt vers- és prózamondó versenyek díjazottjai. Az est második felében "És ez. És ez is" címmel Darvasi László A berlini fekete füzet című tárcanovella-füzére alapján készült színpadi játékot Kondász Rózsa, Kása Tímea, Börcsök Rita, Balog József és a Díszítők adják elő.

Pénteken és szombaton kétnapos Baka István-konferenciát rendez a róla elnevezett alapítvány és az SZTE BTK a Grand Caféban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Címlapra kerülhet a szegedi diáklány

Akár egy szegedi diáklány is lehet novemberben az egyik férfimagazin címlapján, Cseh Anita ugyanis a… Tovább olvasom