Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Baka István vers- és prózamondó verseny

„Én itt vagyok – Üzenet Új-Huligániából" címmel idén tizedik alkalommal rendezi meg a Baka István Alapítvány a támogató intézményekkel az 1995-ben elhunyt szegedi költőről elnevezett vers-, énekelt vers- és prózamondó versenyt.
„Én itt vagyok – Üzenet Új-Huligániából" címmel idén tizedik alkalommal rendezi meg a Baka István Alapítvány a támogató intézményekkel az 1995-ben elhunyt szegedi költőről elnevezett vers-, énekelt vers- és prózamondó versenyt. Középiskolás és felnőtt kategóriában nem hivatásos vers- és prózamondók jelentkezését várják.

A versenyzőknek három művet kell megtanulniuk: Baka István egyik művét, esetleg műfordítását, egy verset vagy prózát a magyar irodalomból, valamint egy kortárs magyar alkotást, amelyben kifejezésre jutnak a szerző hazájáról vagy 1956-ról megfogalmazott gondolatai. Egy-egy mű előadása nem haladhatja meg az öt percet.

Jelentkezési határidő: 2006. október 15. A döntőt 2006. november 11-én a szegedi Bartók Béla Művelődési Központban rendezik meg. Jelentkezni lehet levélben, faxon vagy e-mailben a név, életkor, (iskola), felkészítő tanár, levelezési cím, telefon, e-mail és a választott művek listájával. Cím: Baka István Alapítvány, 6723 Szeged, Molnár u. 4., vagy e-mail: baka-alapitvany@axelero.hu, honlap: www.baka.hu. Bartók Béla Művelődési Központ, 6720 Szeged, Vörösmarty u. 3., telefon: 62/475-190, fax: 62/426-008, e-mail: bbmk@tiszaportal.hu.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Kika is jönne Szegedre

Bevásárlóközpontot terveznek Szegeden, a Szabadkai út és Móravárosi körút kereszteződésében. Lapunk… Tovább olvasom