Délmagyar logó

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 16°C | 25°C Még több cikk.

Bakai, Simicz – kettős szerepben

Simicz József megyei képviselő és deszki polgármester is lehet, Bakai Csabának választani kell a megyei és a városi közgyűlés között.
Simicz József harcba száll Deszken a polgármesteri székért, ugyanakkor az MSZP-SZDSZ megyei (tízezer és az alatti lakosú települések választókerületi) listáját is vezeti. Bakai Csaba Szegeden az Együtt Szegedért Egyesület–MDF közös listáján a második, a Harmadik Oldal Magyarországért megyei (szintén tízezer és az alatti lakosú települések választókerületi) listáján az első. A jelölteket a kettős szerep, illetve a kettős jelölés okairól, előnyeiről és hátrányairól kérdeztük.

– Tizenkét éve sikeresen vezetem Deszket, és nyíltan vállalom politikai meggyőződésemet. A megyei közgyűlés pedig politikai alapon szerveződik – indokolt Simicz József, aki szerint sikerei és baloldali kötődése alapján az MSZP joggal feltételezi, hogy a megye érdekeit és a szocialistákat a közgyűlésben is sikeresen képviseli. A pártok azokat a húzóembereket kérték fel a listán való szereplésre, aki megyeszerte ismertek – mondta.
A kettős szerep rengeteg pluszmunkával jár – mondja Simicz , de szerinte ez nem hátrány, mert szívesen csinálja.

Bakai Csaba a két jelölés ellenére csak egy szerepet láthat el, de hogy melyiket, egyelőre nem tudja. A döntést nem egyedül fogja meghozni, a városi és a megyei képviselőség közötti választás nagyrészt a civil szervezetekkel való konzultációtól függ. A cél elsősorban a civilek érdekérvényesítő képességének a javítása – fogalmazott.

Miért indul a városban és a megyében is? – kérdeztük Bakaitól, aki azt válaszolta: a megyei lista vezetésére Gyenesei István, a Harmadik Oldal Magyarországért elnöke kérte fel, Szegeden pedig mindenképp indulni akart.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Marosvári civil elnök lenne a megyei közgyűlésben

Nyolc évig a megyei közgyűlés alelnöke volt, most az elnöki posztért kampányol a makói Marosvári… Tovább olvasom