Délmagyar logó

2019. 06. 17. hétfő - Laura, Alida 20°C | 28°C Még több cikk.

Baleset miatt állt a 47-es út közlekedése az algyői hídnál

Újra folyamatos a közlekedés az algyői Tisza-hídnál, ahol a 47-es úton baleset miatt jelentős torlódás volt a reggeli órákban. A balesetben részt vevő két jármű sofőrje súlyosan megsérült.
Autóbaleset történt szerdán reggel a Szegedről Hódmezővásárhelyre vezető 47-es úton, az algyői Tisza-hídnál. A balesetben ketten megsérültek.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság információi szerint egy Ford típusú személygépkocsi közlekedett a 47-es számú főúton Hódmezővásárhely irányába, amikor is a Tiszát átívelő hídon – melynek felületére az éjszaka folyamán a pára ráfagyott – megcsúszott, áttért a menetirány szerinti bal oldalra, ahol frontálisan ütközött egy Toyota személygépkocsival.

A baleset során mindkét jármű sofőrje súlyosan sérült.

A helyszíni szemle és a műszaki mentés ideje alatt teljes, illetve félpályás útlezárás volt. Nagy volt a torlódás a főút ezen szakaszán, így ennek enyhítése, valamint a híd 1 sávján történő biztonságos áthaladás végett rendőrök irányították a forgalmat.

A műszaki mentés és a helyszínelés 9 órára befejeződött, így a közlekedés mindkét útpályán folyamatos.

A baleset apropóján a rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét arra, hogy a késő őszi időjárás egyik velejárója a csúszós úttest. Különösen igaz ez a folyókat átívelő hidakra, ahol a nagy tömegű vízből felszabaduló pára lecsapódik, amely fagypont alatt az úttestre ráfagy. A saját, valamint a többi közlekedő testi épségének megóvása érdekében kérik, a körülmények figyelembe vételével közlekedjenek.

Olvasóink írták

  • 2. Misi 2007. november 22. 00:25
    „Olyan nagy szellemi teljesítményt igényelne? Az autósok részéről, hogy a vizek feletti átjárók jegesek és csúszósak lehetnek a téli időszakban. A fizika törvényei szerint akkor is ha nem esik hó vagy ónos eső. Ilyenkor sokkal óvatosabban kellene vezetni. Szabadalmi díj nélkül elárulom, hogy ez gyakran megtörténhet mostantól a fagyosszentekig. Ugyanez az útfenntartó vállalat vagy az itt illetékesnek számító hatóságok részéről. Olyan drága lenne a jegesedést figyelni és jégmentesíteni ha kell? Egy olyan hídon amelyet naponta sok ezren használnak. A technológia meglenne rá. Vagy ha nem tudnak vagy nem akarnak jégmentesíteni akkor miért nem helyeznek el egy nagy és világító figyelmeztető táblát, hogy most jeges és csúszós az út? Akár az útfelület hőmérsékletének kijelzésével együtt.
    A több kilométeres, baleset miatt alapjáraton álló vagy lépésben haladó járműsorokban elpocsékolt üzemanyag valóban nem az említett vállalat vagy hatóság költsége. Ahogy a munkából elkéső százak anyagi veszteségei és frusztrációja sem. A temetések költsége és fájdalma is a hozzátartozókat terheli.
    Akik látják az ide vonatkozó statisztikákat szinte pontosan meg tudják becsülni az algyői hídon bekövetkezendő balesetek és az ebből fakadó halálozások számát. Sajnos lesznek még. Ezt előre tudjuk. Nem kellene mégis tennünk valamit? Ha másért nem hát azért mert esetleg mi halunk meg ott.”
  • 1. Beaver 2007. november 21. 09:17
    „Ilyen téli időszakban egy 10-es táblát kellene oda kihelyezni, annyira le szokott fagyni a híd. Valamint szigorúan ellenőrizni a sebességtúllépőket. És nem ártana valamiféle sikosságmentesítést is végezni a közútkezelőnek, ha nem akarunk újabb halottakat. Az utóbbi években volt már rajta éppen elég.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Névtelen fenyegetés, zárt tárgyalás Török Márk ügyében

Szeged - Névtelen telefonálók fenyegették meg a Török Márk ügyét vizsgáló fegyelmi bizottság egyik… Tovább olvasom