Délmagyar logó

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 6°C | 13°C Még több cikk.

Balesetveszélyessé vált a Retek utcai focipálya

Szeged - Balesetveszélyes az egyik tarjáni dühöngő - hívta fel olvasónk a figyelmet. A beton focipályát körülvevő drótkerítést több helyen leszaggatták, rozsdás darabok állnak ki belőle. A terület ősszel megújul, az áldatlan állapotokat azonban jelzésünk alapján addig is megszüntetik.
Lóg a drótkerítés a Retek utcai panelsor mögötti dühöngőn – hívta fel a figyelmünket olvasónk. Mint mondta, balesetveszélyessé vált mostanra az egykor szebb napokat látott beton focipálya, mely egyébként egy oktatási intézmény, a Táltos iskola szomszédságában áll. Mi is megnéztük a területet: valóban elkeserítő az állapota. Hatalmas lyukak tátonganak az összevissza álló kerítésen, a rozsdás drótdarabok sok helyen ki is lógnak. Egy biztos: nem egy nap alatt amortizálódott így le a pálya.
Ősszel felújítások kezdődnek a téren, de a balesetveszélyes helyzetet addig is meg kell szüntetni. Fotó: Kuklis István
Ősszel felújítások kezdődnek a téren, de a balesetveszélyes helyzetet addig is meg kell szüntetni.
Fotó: Kuklis István
– Szerintem vannak erős fiatalemberek, akik nem bírnak az energiájukkal, és felmásznak a négy méter magas drótkerítésre, belekapaszkodnak és leszaggatják – mondta Nigrédi Jánosné, aki öt és fél éves unokájával, Ákossal a másik játszótérről jött át tegnap ide, mert ott már nagyon sütött a nap. – Viszonylag sok játszóteret felújítottak a környéken, de ez a focipálya nagyon rossz állapotban van. Viszont legalább az egyik része hűvös – magyarázta, miért itt játszik a kisfiú.
Fotó: Kuklis István
​Fotó: Kuklis István
Mészáros Tamás, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, az egész terület megújul a zöld város projekt részeként. Ősszel kezdődnek el a munkálatok: teljesen felújítják ezt a részt, és kibővítik a pálya melletti játszóteret. A balesetveszélyt azonban addig is el kell hárítani, ezért a képviselő megígérte, jelzi a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.-nek a problémát, és megkéri őket, hogy tegyék biztonságossá a dühöngőt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fiókaszezonban megszólal a lelkiismeretünk

Fiókaszezonban megszólal a lelkiismeretünk
Pihegő fecskefiókával találkozott fotóriporter kollégánk a minap Makó belvárosában. Bár a kedves kisállatot egyből lencsevégre kapta, bölcsen tette, hogy nem nyúlt hozzá. Tovább olvasom