Délmagyar logó

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 21°C | 31°C Még több cikk.

Balettcipő és dorkó

Szeged - „Spicc és plié, három és elég." A Szeviép-Szeged kosaras lányai szemmel láthatóan jól érezték magukat a számukra kissé szokatlan helyszínen: a kisszínház balett-termébe kaptak meghívást, ahol Juronics Tamás vezetésével részt vehettek egy rendhagyó bemelegítésen.
A szegedi kosárcsapat minden tagja izgalmasnak találta a feladatokat. A félórás játékos bemelegítés hatására azonban egyik kosaras lány sem döntött úgy, hogy a dorkót balettcipőre cserélje – és a táncosok sem zsákolnak a pas de deux-k helyett.

Ez volt a második alkalom, hogy találkoztak a Kobak, vagyis a Kortárs Balett Klub tagjai. A két szegedi mozgáscsoport ugyanis szerződést kötött: kölcsönösen látogatják egymás előadásait, meccseit: miközben jól érzik magukat, jótékonykodnak is. Tegnapi rendezvényük célja a mozgás és a kultúra népszerűsítése mellett az volt, hogy adományt gyűjtsenek a Szegedi Gyermekszívek Gyógyulásáért Alapítvány számára.

Juronics Tamás alapmozdulatokat tanított a kosaras lányoknak. Fotó: Frank Yvette
Juronics Tamás alapmozdulatokat tanított a kosaras lányoknak.
Fotó: Frank Yvette

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az összes kút termeli a földgázt Algyőn

Algyő - Mivel már az épülő algyői stratégiai gáztárolóban, a Szőreg 1-ben is van bevethető és mobilizálható gázkészlet, elvben ezt a tárolót is bármikor meg lehetne csapolni. Eddig azonban semmi sem indokolta, hogy a döntést meghozzák. Tovább olvasom