Délmagyar logó

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Ballagnak az általános iskolák végzősei

Ismét itt a ballagás ideje. Szegeden néhány önkormányzati általános iskola ma rendezi ballagási és tanévzáró ünnepségét is. De a nyolcadikosok többsége szombaton búcsúzik az „áltsulitól".
Szegeden, az iskolavárosban ma és holnap ballagnak a nyolcadik osztályosok. Például a Sólyom utcai Általános Iskola ma fél háromkor tartja az ünnepséget. A Makkosházi, a Móra Ferenc, a Kodály téri, a Weöres Sándor Általános Iskola délután négy órakor, a Rókus II. számú fél ötkor, a Béke utcai, a Rókusi, a Vörösmarty Mihály, a Fő fasori Általános Iskola pedig délután öt órakor búcsúztatja végzőseit.

A legtöbb nyolcadikos szombaton veszi föl ballagási díszöltözetét: például az Arany János, az Alsóvárosi, a Madách Imre, a Bálint Sándor, a Hunyadi, a Kossuth Lajos, a Tabán, a Tarjáni Magyar–Német Két Tannyelvű, a Tisza-parti és a Zrínyi Ilona Általános Iskola tantestülete ma délelőtt kilenc órakor búcsúztatja diákjait. A Gárdonyi Géza fél tízkor, a József Attila, a Dózsa György, az Orczy István, a József Attila, a Petőfi Sándor Általános Iskola szombaton délelőtt tíz órakor rendezi a ballagást.
Az egyetemi gyakorló iskolák közül a Juhász Gyula ma hat órakor, a Ságvári Endre Gyakorló Általános Iskola pedig szombaton fél tízkor tartja ballagási rendezvényét. Az egyházi fenntartású Karolina Általános Iskola pénteken öt órakor búcsúzik diákjaitól.

A tanévzárót egyes iskolákban a ballagási ünnepélyt követően tartják, máshol a jövő hét valamelyik napjára szervezik – az intézmény hagyományainak megfelelően.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átadták a Szent István téri piacot

Hivatalosan is kinyitott a Szent István téri piac; hat üzlet bérelt pavilont, az őstermelők… Tovább olvasom